fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

ÚjraRuha – recycling gyerek kollekcióval rukkolt elő a Printa

Nemrég került ki Majoros Zita tervező keze alól az Aware gyerek kollekció, amelynek darabjai újrahasznosított pamut hulladékból készültek. A Printában kiselejtezett pamutpólók, pulóverek, de még orvosi köpenyek is újjászületnek. Képek a slow-divat hazai műhelyéből. 

A ruhagyártás során több, mind fél millió tonna textilhulladék, hibás textil, szabászati hulladék keletkezik évente, amely a hulladéklerakón végzi. A Printa műhelyben a hibákat kikerülve vagy beintegrálva a tervezésbe ezek az anyagok újjászületnek, ezzel csökkenthető a vízfelhasználás és hulladéktermelés.

 

A színekkel óvatosan bánnak, magát a pamut natúr alapját használják, vagy kézzel festik kékes árnyalatura. A szitázás során vízbázisú festékkel dolgoznak.  Fontosnak tartják, hogy már kiskortól neveljék a gyerekeket a fenntartható életvitelre, melynek a tudatos öltözködés is a szerves része. 

 

A Printa nem csak az újrahasznosítással hívja fel a figyelmet a ruhaipar okozta környezetterhelésre, hanem a gyakorlatban is a slow-fashion egyik hazai képviselője.  A városi hétköznapokhoz, de alkalmi fellépésekhez is hordható ruhadarabok, egyszerűek, a szó abban az értelmében, hogy két év múlva is bátran hordhatók, hiszen nem az éppen aktuális féléves divathullámra ültek fel.  

 

A felnőtteknek szóló Aware kollekció ruhái használt bőrkabátból készült táskakollekcióval egészülnek ki.

Forrás: Printa

 

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium PTKF/467/2014-es számú Zöld Forrás pályázat keretében készült. 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás