fbpx
termékvisszahívás müzliszelet

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Szalmonella gyanúja miatt hívott vissza müzliszeletet a NÉBIH

Szalmonella-szennyezettség gyanúja merült fel, ezért visszahívta az EAT NATURAL müzliszeletet az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszere (RASFF) jelzése alapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az Egyesült Királyság a RASFF-on keresztül tájékoztatta a Nébih-et, hogy Magyarországra is érkezett azokból az EAT NATURAL márkájú müzliszeletekből, amelyek esetlegesen Salmonella-val szennyezett brazil dió felhasználásával készültek – tájékoztatott a NÉBIH.
termékvisszahívás müzliszelet

Termék adatai:

 • Termék megnevezése: Brazil & sultana with peanuts and almonds (Müzliszelet – brazil dió, mazsola, földimogyoró, mandula)
 • Márka: EAT NATURAL
 • Kiszerelés: 50g
 • MMI: 31.08.2020
 • Gyártó: Eat Natural Limited (Egyesült Királyság)

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a problémás termékekből a budapesti Culinaris Kft-hez szállítottak.

A Culinaris Kft. az ügyhöz kapcsolódóan tájékoztatta a Nébih-et, hogy a Rudehealth Food Ltd. (Egyesült Királyság) cég elővigyázatosságból, a szalmonellaszennyezés kockázata miatt az alábbi terméket is visszahívta:

termékvisszahívás müzliTermék adatai

 • Termék megnevezése: Rude Health Muesli The Ultimate – Organic (Müzli dobozos kiszerelésben)
 • Márka: Rude Health
 • Kiszerelés: 500g
 • MMI: 20.07.2021, 21.07.2021, 12.06.2021, 24.06.2021
 • Gyártó: Rudehealth Food Ltd. (Egyesült Királyság)

 

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy a fenti azonosítókkal ellátott termékeket ne fogyasszák el. A Culinaris Kft. a honlapján tájékoztatta vásárlóit, hogy a termékek vételárát blokk nélkül is visszafizetik az üzletekben.

A Salmonella baktériumról:

Salmonella baktérium súlyos, lázzal, hasmenéssel, hányással járó gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhat.

“Az a biztos, ha én csomagolok nekik” – megnéztük, mit lehet enni az iskolabüfékben


FV-19 pályázat logo

Innovációs és Technológiai Minisztérium – a fogyasztók érdekében. Ez a tartalom az ITM FV-I-19-18-C jelű pályázata keretében készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás