fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Petíció a parabénmentes kozmetikumokért

| Sebestyén Éva

A boltok polcain található kozmetikumok nagy része jócskán tartalmaz olyan összetevőket, amelyek károsak lehetnek az egészségre. A Friends of Earth német szervezete egy civil kezdeményezést felkarolva szeretné elérni, hogy a kozmetikai óriás Beiersdorf vonja ki termékeiből a parabéneket. Csatlakozz Te is a kampányhoz!

Britta Steffenhagen német színésznő korábban elkötelezett Nivea vásárlóként kezdett bele abba a kampányba, melyet ma már a németországi Friends of Earth is támogat. Steffenhagen kismamaként döbbent rá, hogy kedvenc kozmetikumai olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek nemcsak születendő gyermekére, de felnőtt családtagjaira is veszélyesek lehetnek.

A Beiersdorf kozmetikumaiban – így például a Nivea termékekben – ugyanis a mai napig található parabén, amely köztudottan kritikus összetevőnek számít. Az allergiás reakciók mellett felelősnek tartják a mellrák kockázatának növeléséért, férfiak esetében pedig a termékenység csökkenéséért.

Bár egy-egy Nivea termék esetében a parabén mennyisége az egészségügyi határérték alatt marad, szem előtt kell tartani azt is, hogy a különböző kozmetikumok hatása összeadódik, aminek már komoly egészségügyi kockázata lehet. Épp ezért van szükség arra, hogy végleg száműzzék a veszélyes anyagokat ezekből a termékekből.

A Friends of Earth már komoly sikereket könyvelhet el a témában. A közelmúltban szintén egy petíciós kampány eredményeként néhány hét alatt sikerült elérniük, hogy a jövő év közepétől a Johnson&Johnson kivonja popsikréméből a parabéneket.

Amennyiben szeretnél hozzájárulni, hogy egészségesebb kozmetikumok kerüljenek forgalomba, csatlakozz Te is a kampányhoz, amely változtatásra szólítja fel a Beiersdorfot.

Írd alá a petíciót itt!

Forrás: oneco.biofac.de

Kép: dreamstime

A cikk a Vidékfejlesztési Minisztérium PTKF/1329/2013-as számú Zöld Forrás pályázat keretében készült.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok