fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Nagy karácsonyi porcukortesztre gyűjt a TVE

| Tudatos Vásárló

Több olvasónknak gyanús a porcukor, ezért elhatároztuk: leteszteljük. Támogasd tesztünket, hogy megtudd: valójában mennyi cukor van a porcukorban.

 

A képlet egyszerű, porcukor = porított cukor. Legalábbis ezt gondolnánk.

 

De valójában mennyit cukrot tartalmaz a porcukor?

 

A válasz sajnos egyáltalán nem egyértelmű.

A Tudatos Vásárlók Egyesületéhez (TVE) több panasz érkezett azzal kapcsolatban, hogy a sütés-főzés során a különböző boltban kapható porcukroknak nem olyan intenzív az ízük, mint a házilag porított kristálycukoré és különböző váratlan tulajdonságokat mutatnak, például megkeményedik tőlük a sütemény.

 

Ez normális esetben, amikor a porcukor valóban porított cukor, nem fordulhatna elő.

 

Így ünnepek előtt, amikor a háztartások többségében előkerül a porcukor, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tisztázni szeretné, hogy mivel is édesítjük valójában az ételeinket.

 

Mit adnak el nekünk porcukor néven? Mit vásárolunk valójában, amikor porcukrot veszünk a boltban?

 

Ha Téged is érdekel, hogy a porcukor valójában mennyi cukrot tartalmaz, és nem akarod, hogy átverjenek, támogasd a TVE tesztjét, hogy kideríthessük az igazságot.

 

 

 

 

Tesztünkben az összes nagy kereskedelmi lánc kínálata mellett górcső alá vesszük a független boltokban kapható termékeket is. A tesztet akkreditált laboratóriumban végeztetjük. 

 

Ezeket a cukrokat szeretné tesztelni a TVE

 

A teszt eredményeit még karácsony előtt közzétesszük a www.tudatosvasarlo.hu-n.

 

Köszönetképpen

Minden adományozónknak elküldjük a nagy porcukorteszt eredményét. Ezért arra kérünk, hogy az adjukossze.hu oldalon adományozáskor ne felejtesd el megadni az e-mail címedet.

 

A 3000 Ft feletti adományt egy ilyen egyedi kézműves TVE bögrével szeretnénk megköszönni, amelyet személyesen a TVE irodájában vehetsz át. (Ez egy szép nagy bögre, van belőle kék is.)

 

 

 

 

 

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok