fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Mikrohullámú sütők – itt sem a legdrágább a legjobb

| Tudatos Vásárló

mikrohullámú sütő teszt

41 mikrohullámú sütőt teszteltünk. Kiderült, hogy egy egyszerűbb jó mikrót akár 20 ezer forintért is beszerezhetünk, a bonyolultabb, grillezni is tudó készülékért már legalább 35 ezret kell fizetnünk, miközben ugyanezt a szintet hozzák a 200 ezer forintos mikrohulllámú sütők is. Hol végzett a 210 ezer forintos Bosch, és hol a néhány tízezer forintos Samsung és Whirlpool mikrók?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 41 mikrohullámú sütőt tesztelt laboratóriumban nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel közösen. Így a korábban tesztelt termékekkel együtt már összesen 91 mikrohullámú sütő adatlapja (30 márkától) segíti a fogyasztókat a mikrohullámú sütő vásárlásban. Laboratóriumban vizsgáltuk, hogy a készülékek milyen hamar és mennyire egyenletesen olvasztják ki és főzik meg a fagyasztott ételt vagy a pizzát, hogyan grillezik a pirítóst vagy a csirkét.

A részletes teszteredmény itt érhető el >>>

Egy mikrohullámú sütőtől felhasználóként leginkább azt várjuk, hogy hamar kiolvassza és megmelegítse a fagyasztott ételt, és lehetőleg egyenletes legyen a hőmérséklet eloszlása, vagyis ne legyen a külseje tűzforró miközben a belseje jéghideg marad.

Jó hír azoknak, akik csak egyszerű funkcióhoz, vagyis étel kiolvasztáshoz, melegítéshez keresnek mikrót, hogy akár 20-30 ezer forintból is kihozható egy készülék, amelyik legalább közepes szinten teljesít a fenti szempontokból.


Iratkozz fel a Tudatos Vásárló Tesztek hírlevelére, hogy azonnal értesülj az újonnan megjelenő tesztjeinkről.

* indicates required


Ha ennél többre fogjuk használni, és például grillezni is szeretnénk vagy pizzát sütni, akkor már jobban a zsebünkbe kell nyúlnunk. Itt már 35 és 210 ezer forint között mozognak azok a készülékek, amelyek közel ugyanazt a szintet hozzák.

A teszt alapján  úgy tűnik, hogy vásárlóként nem nagyon nyúlhatunk mellé, ha az a fő szempont, hogy egyenletes hőmérsékletű legyen a kész étel, ugyanis ebből a szempontból mindössze 3 készülék kapott 2-nél rosszabb pontot az 1-5-ig terjedő skálán, a többi a középmezőnyben vagy annál jobban végzett. A sereghajtók között volt 50 ezer és190 ezer forintos készülék is. 6 készülék pedig legalább 4 pontot kapott erre a szempontra, volt közöttük 210 ezer forintos Bosch, de alacsonyabb árkategóriájú, 35-50 ezer forintos Panasonic, Samsung, Sharp vagy Whirlpool mikró is.

Jó hír, hogy az egyik legfontosabb szempontnál, a kiolvasztás és főzés tesztelésénél nem volt kirívóan gyenge eredmény, ugyanis egyik mikrohullámú sütő sem kapott 2-nél kevesebb pontot, három készülék 4-nél jobb eredményt ért el, a többi a középmezőnyben végzett. A listavezetők között is nagy volt a szórás az árban, volt közöttük 35 ezer forintos Samsung, de 210 ezer forintos Bosch gép is.

Annak, aki ennél bonyolultabb használatra szánja a mikrót, és például grillezni is szeretne, már alaposabban körül kell néznie, mert könnyen mellényúlhat. A tesztelt készülékek között 43 grill funkcióval is rendelkezik, közülük 16 kapott 2 vagy annál gyengébb pontot, mert nem elég egyenletesen sütötte meg a csirkét vagy a pirítóst, ill. túl sok időt vett igénybe a művelet.  Ezek között is volt olcsóbb néhány tízezer forintos, de 100 ezer forint feletti készülék is.


Ha szeretnéd, hogy szuper tartalmainkat pofásabb kivitelben olvashasd kérünk, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését!

 

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000 Ft adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

Köszönjük!


 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok