fbpx

Narancslé

Az Európában elfogyasztott narancslé 80%-a Brazíliából származik, és az ital útja a fogyasztókig elégedetlenséggel és méltánytalansággal van kikövezve. Hogy készül a Magyarországon is legnépszerűbb gyümölcslé, és  legnagyobb európai szupermarketláncoknak milyen szerepe van a helyzet kialakulásában és lehetséges megoldásaiban? Az erről készül cikkeinket, kutatásainkat és a Brazíliában forgatott filmünket mutatja be ez az oldal. 
 

Cikkek 

 

 

 

 

Videók

A TVE egy nemzetközi projekt keretében Brazíliában járt, hogy személyesen győződjön meg a narancslé ellátási láncának visszásságairól. Az erről készült rövidfilmet itt láthatod.

A Bombera Krisztával készült film teljes verzióját itt láthatod.

 

Szervezz filmvetítést!

Szervezz filmvetítést barátaid, ismerőseid körében! Nézzétek meg közösen A narancslé útját, és beszéljétek meg a filmben látottakat. Lehet, hogy kiderül, a szupermarketek nem annyira jó fejek… pedig sokszor őket támogatjuk a vásárlásunkkal. Tájékozódj, és dönts felelősen, ne feledd, a pénzed hatalom!

Ha szeretnél vetítést szervezni, jelentkezz a tve[kukac]tve.hu címen, és küldünk neked olyan anyagokat (kiadványokat, fotókat, linkeket, bannereket, stb.), amelyek segítenek a szervezésben!

 

További videót a témában a Videó rovatunkban találsz.

 

 

Aktuális és korábbi akciók, kampányok

 

 

Tudáspróba, kvíz

  • Töltsd ki a TVE Narancslé kvízét, lássuk mennyit tudsz a szupermarketek működéséről! 

 

Facsarva, Brazíliából fényképekben

A fotókat a Brazil filmforgatás alatt készítettük. Saját szemünkkel győződtünk meg az embert próbáló munkakörülményekről.

Képriport: A TVE brazil narancsültetvényen járt

 

 

A témában további információt találsz a projektpartnereink honlapján

 

Fontosnak tartod ezt a témát? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

A cikkek a szupermarketláncok tevékenységét vizsgáló kiadványokban jelentek meg. A kiadványok megjelenését az Európai Unió támogatta. Tartalmukért kizárólag a Tudatos Vásárlók Egyesülete felelős, és az semmi esetre sem tükrözi az Európai Unió álláspontját.
 

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás