fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A méltányos kereskedelem hete

| Tudatos Vásárló

November 23 és 30 között rendezi meg Magyarországon a Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség a Méltányos hetet. Mozi, meglepetés, buli.

A rendezvénysorozat a Nemzetközi Fair Trade Szervezet (IFAT) Világutazás (Global Journey) kampányának része, melynek keretében a fair trade szervezetek logója körbeutazza a világot, hogy szót emeljen az igazságos kereskedelemért. Az ország három helyszínén szerveznek ehhez kapcsolódóan programot: Budapesten, Kecskeméten és Pécsett.

A budapesti nyitónapon, 23-án 15.00 órakor nyílik meg az ország első VilágÜzlete, a pesti belváros szívében. A résztvevők innen a fair trade szervezetek nemzetközi szövetségének zászlaja alatt átsétálnak az Uránia moziba, a „Méltányos mozi” filmjeire, ezt követően a Vörösmarty téren olvassák fel a Világutazás üzenetét magyarul, végül „méltányos bulival” zárják a napot este 8 órától a Hősök terén.

Az akció eseményei nem korlátozódnak a fővárosra: 29-én Pécsett, 30-án pedig Kecskeméten találkozhatunk a Méltányos hét rendezvényeivel.

A Méltányos Mozi filmjei között két filmet most mutatnak be először Magyarországon. A kávé ereje című dokumentumfilmet a fogyasztóvédelmi világszervezet, a Consumers International készítette, hazánkban a Tudatos Vásárlók Egyesülete jelentette meg. A kávé termeléséről és fogyasztásáról, a kávéipar társadalmi és környezeti hatásairól szóló 21 perces dokumentumfilm bemutatja a kávépiac alakulását, a termelők életét és számbaveszi a védjegyes kávéfajtákat. Takács Mária és Hunyadi Réka Méltányos film c. rövidfilmje pedig a fair trade mozgalom magyarországi helyzetéről nyújt keresztmetszetet.

 

Budapesti program >>>

Pécsi program >>>

Kecskeméti program >>>

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok