fbpx
foodpro csokis gabonyapehely teszt

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Megkérdeztük és kiderült, milyen a kedvenc csokis gabonapehely

Egyesületünkkel egy nemzetközi tesztelési program keretében egy kedvelt reggeli élelmiszertermék, a csokis gabonapelyhek minőségét vizsgáljuk. Ehhez megkérdeztük a hazai fogyasztókat, mik a legfontosabb szempontok vásárláskor.

A Tudatos Vásárlóknál idén 5 közép- és kelet-európai országgal – Ausztriával, Csehországgal, Horvátországgal, Szlovákiával és Szlovéniával – a FoodPro projekt keretében nemzetközi gigatesztben teszteljük a csokis gabonapelyhek minőségét. Ezen belül azt is vizsgáljuk majd, létezik-e a kettős minőség a csokis gabonapelyhek piacán, azaz van-e olyan, hogy ugyanazon a márkanéven, ugyanazzal a kinézettel kapható egy termék különböző országokban úgy, hogy közben összetevőiben vagy az összetevők arányában különbözik.

Tesztünkbe a “klasszikus” tehát töltelék és bevonat nélküli, csak csokoládés ízesítésű gabonapelyheket vettük be, tehát nem szerepelnek az eredményben a vegyes ízű (tehát pl. vaníliás és csokis), sem a kukoricapelyhek, és például a párnácskák sem.

Első körben online kérdőívben kérdeztük a vásárlókat, a családban kiknek és milyen szempontok alapján vásárolnak csokis gabonapelyhet. Kifejezetten a vásárlási szempontokra, fogyasztási szokásokra voltunk kíváncsiak, nem kedvenc márkákat kerestünk, így a fenti képünk is csupán illusztráció.

Az eredményekből kiderült, hogy a mintegy 260 válaszadó többsége reggelire zabpelyhet fogyaszt, de a népszerűségi listán rögtön másodikként a csokis gabonapelyhek végeztek. Ezt a változatot nem meglepő módon több mint 80% reggel eszi, a termék főleg bár nem kizárólag a gyermekek körében népszerű.

A csokis gabonapelyhek között a minden egyéb ízesítés, töltelék vagy máz nélküli, klasszikus változatot szeretjük a leginkább, és ezen túl már nagyjából mindegy is, milyen az alakja.

A további részleteket a lenti ábra mutatja.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás