fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Megkérdeztük és kiderült, milyen a kedvenc csokis gabonapehely

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.
foodpro csokis gabonyapehely teszt

Egyesületünkkel egy nemzetközi tesztelési program keretében egy kedvelt reggeli élelmiszertermék, a csokis gabonapelyhek minőségét vizsgáljuk. Ehhez megkérdeztük a hazai fogyasztókat, mik a legfontosabb szempontok vásárláskor.

A Tudatos Vásárlóknál idén 5 közép- és kelet-európai országgal – Ausztriával, Csehországgal, Horvátországgal, Szlovákiával és Szlovéniával – a FoodPro projekt keretében nemzetközi gigatesztben teszteljük a csokis gabonapelyhek minőségét. Ezen belül azt is vizsgáljuk majd, létezik-e a kettős minőség a csokis gabonapelyhek piacán, azaz van-e olyan, hogy ugyanazon a márkanéven, ugyanazzal a kinézettel kapható egy termék különböző országokban úgy, hogy közben összetevőiben vagy az összetevők arányában különbözik.

Tesztünkbe a “klasszikus” tehát töltelék és bevonat nélküli, csak csokoládés ízesítésű gabonapelyheket vettük be, tehát nem szerepelnek az eredményben a vegyes ízű (tehát pl. vaníliás és csokis), sem a kukoricapelyhek, és például a párnácskák sem.

Első körben online kérdőívben kérdeztük a vásárlókat, a családban kiknek és milyen szempontok alapján vásárolnak csokis gabonapelyhet. Kifejezetten a vásárlási szempontokra, fogyasztási szokásokra voltunk kíváncsiak, nem kedvenc márkákat kerestünk, így a fenti képünk is csupán illusztráció.

Az eredményekből kiderült, hogy a mintegy 260 válaszadó többsége reggelire zabpelyhet fogyaszt, de a népszerűségi listán rögtön másodikként a csokis gabonapelyhek végeztek. Ezt a változatot nem meglepő módon több mint 80% reggel eszi, a termék főleg bár nem kizárólag a gyermekek körében népszerű.

A csokis gabonapelyhek között a minden egyéb ízesítés, töltelék vagy máz nélküli, klasszikus változatot szeretjük a leginkább, és ezen túl már nagyjából mindegy is, milyen az alakja.

A további részleteket a lenti ábra mutatja.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok