fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A magyarok 53-54 százaléka vásárol bioélelmiszert

| Tudatos Vásárló

A legkedveltebb bioélelmiszerek a zöldség, gyümölcs és tojás Magyarországon, ami megegyezik az uniós átlaggal. Amíg azonban az EU-ban a fogyasztók csaknem kétharmada vásárolja kisebb-nagyobb rendszerességgel a három termékcsoport biováltozatát, addig Magyarországon csupán 53-54 százalék ez az arány.

 

A Nielsen piackutató vállalat 46 országban, az internethasználók körében végzett felméréséről szóló közlemény szerint a legtöbb magyar saját egészsége érdekében vásárol kisebb-nagyobb rendszerességgel bioterméket. A közlemény szerint világszerte egyre többen kedvelik a biotermékeket, de magasnak tartják azok árát. A biot nem vásárlók közül minden második válaszadó a drágasággal indokolja tartózkodását.

A megkérdezett internethasználók 48 százaléka azért vesz biotermelésből származó enni- vagy innivalót, mert egészségesebbnek tartja. Ebből a szempontból legnagyobb aránnyal a görögök és a spanyolok, illetve a lengyelek vezetnek. A magyar 51 százalékos mutató szintén meghaladja az európai átlagot.

Második leggyakrabban említett fő szempont a gyerekek egészsége. Itt a magyarok tartják az Európa-rekordot, mivel a válaszadók 26 százaléka említette ezt az okot. Az európai átlag 16 százalék.

 

Forrás: MTI

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok