fbpx
CSA doboz tag

Szervezz Te is közösségi gazdaságot! – Légy a részese! Alapok képzéssorozat

Gazdálkodsz és szívesen értékesítenél egy közösségnek? Fogyasztóként fontos számodra, hogy mit eszel és szívesen szerveznél közösségeket? Akkor épp Neked szól Légy a részese! Alapok képzéssorozatunk, ami három napban mutatja be, hogyan érdemes elindítani egy közösségi gazdaságot!

A közösségi mezőgazdálkodás a termelő és fogyasztó személyes együttműködése. A gazdálkodással járó kockázatokat, annak felelősségét és a gazdálkodás gyümölcseit is megosztják >>>. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2009 óta dolgozik azon, hogy minél több ilyen gazdaság induljon Magyarországon.

Légy a részese! Alapok képzéssorozatunkra azokat várjuk, akik gazdálkodóként vagy szervezőként indítanának el egy közösségi gazdaságot vagy annak átadópontját. Korábbi képzéssorozatunk egyik résztvevője írta ez nekünk: “Zseniális volt! Mi kezdők/ indulók sokat kaptunk az öregebbektől és a fogyasztók részvétele is sokat adott. Voltak olyan kérdéseik, amelyek új megvilágításba helyezték a dolgokat.” A részletes beszámolót itt olvashatjátok >>>.

KÉPZÉSI ALKALMAK

A 3 + 1 napos képzéssorozat az alábbiak szerint épül fel:

 • 2022. április 1. (péntek) 9.00-17.00: A közösségi mezőgazdálkodás alapjai
  Elméleti háttér, gyakorlati példák Európából és Magyarországról, valamint a legfontosabb gyakorlati tudnivalók (szereplők, működési módok, gyakorlati tapasztalatok)
 • 2022. április 22. (péntek) 9.00-17.00: Hogyan indíts el egy közösségi gazdaságot?
  Ki az ideális közösségi gazda és fogyasztó; mik az első lépések induláskor; mik az indulás nehézségei, és hogyan küzdhetők le; mitől lesz sikeres egy induló közösség?
 • 2022. május  6. (péntek) 9.00-17.00: Közösségépítés
  Milyen eszközök használhatók közösségépítéshez; mi segíti a hatékony feladatmegosztást; milyen technikákkal lehet a közösség életében előkerülő problémákat megoldani; milyen egy jól működő közösség.
 • 2022. május  22. (vasárnap) Gazdaságlátogatás – opcionális
  Ellátogatunk a TápióDoboz közzösségi gazdaságba, Jászberénybe.

Helyszín: Budapest (A pontos részleteket e-mailen küldjük majd el.)

A képzéseken meghívott vendégünk lesz három közösségi gazdálkodó: Trencsényi Vörös Gabriella a Tápiódoboz gazdaságból, Lengyel Zoltán a Táncoskert gazdaságból, valamint Strompf Klára a Zöld Almárium gazdaságból.

REGISZTRÁCIÓ

Mivel szeretnénk, hogy gazdálkodók és fogyasztók egyaránt lehetőséget kapjanak a részvételre, csak azok jelentkezését tudjuk elfogadni, akik kitöltik az alábbi kérdőívet március 25-ig >>>.

Legkésőbb 2022 március 28-áig mindenkinek visszajelzünk, hogy elfogadtuk-e a jelentkezését.

A KÉPZÉS KÖLTSÉGE
A képzésnek nincs kötelező díja, de mivel jól felépített és komplex tudást nyújt a témában, arra kérünk, ha megteheted, támogasd munkánkat adománnyal, melynek javasolt összege 3.000 Ft/alkalom. Ezt a helyszínen tudjátok majd befizetni. A befolyt adományt közösségi mezőgazdálkodás programunk finanszírozására használjuk fel.

A KÉPZÉSRE AZOKAT VÁRJUK, AKIK: 

 • Vállalják, hogy a képzésen aktívan, a megoldásokra fókuszálva vesznek részt és nem minősítik a többi résztvevő munkáját, tapasztalatait.
 • Nyitottak arra, hogy a későbbiekben elindítsanak egy közösségi gazdaságot, vagy csatlakozzanak ahhoz.
 • Vállalják, hogy saját maguk foglalkoznak a közösségi gazdaság megszervezésével. A Tudatos Vásárlók Egyesülete segíti a közösségek munkáját, népszerűsíti az induló gazdaságokat, de nem vállal szervezői feladatokat.
 • Elkötelezettek az ökológiai mezőgazdálkodás iránt, még ha nem is minősítetten termelnek.
 • El tudják fogadni a Közösségi Mezőgazdálkodás Hálózatának alapelveit >>>

A képzésről és a projektről további információk Perényi Zsófiánál, a zsofi@tve.hu e-mail címen kérhetőek.


A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával valósul meg, további információk a programról az Európai Unió weboldalán olvashatók.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás