fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Szervezz Te is közösségi gazdaságot! – Légy a részese! Alapok képzéssorozat

csa_kozossegi_gazdasag_kepzes

Gazdálkodsz és szívesen értékesítenél egy közösségnek? Fogyasztóként fontos számodra, hogy mit eszel és szívesen szerveznél közösségeket? Akkor épp Neked szól Légy a részese! Alapok képzéssorozatunk, ami három napban mutatja be, hogyan érdemes elindítani egy élelmiszerközösséget!

A közösségi mezőgazdálkodás a termelő és fogyasztó személyes együttműködése. A gazdálkodással járó kockázatokat, annak felelősségét és a gazdálkodás gyümölcseit is megosztják >>>. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2009 óta dolgozik azon, hogy minél több ilyen gazdaság induljon Magyarországon.

Légy a részese! Alapok képzéssorozatunkra azokat várjuk, akik gazdálkodóként vagy szervezőként indítanának el egy közösségi gazdaságot vagy annak átadópontját. Korábbi képzéssorozatunk egyik résztvevője írta ez nekünk: “Zseniális volt! Mi kezdők/ indulók sokat kaptunk az öregebbektől és a fogyasztók részvétele is sokat adott. Voltak olyan kérdéseik, amelyek új megvilágításba helyezték a dolgokat.” A részletes beszámolót itt olvashatjátok >>>.

KÉPZÉSI ALKALMAK

A három napos képzéssorozat az alábbiak szerint épül fel:

 • 2021. szeptember 24. (péntek) 9.00-17.00: A közösségi mezőgazdálkodás alapjai
  Elméleti háttér, gyakorlati példák Európából és Magyarországról, valamint a legfontosabb gyakorlati tudnivalók (szereplők, működési módok, gyakorlati tapasztalatok)
 • 2021. október 15. (péntek) 9.00-17.00: Hogyan indíts el egy közösségi gazdaságot?
  Ki az ideális közösségi gazda és fogyasztó; mik az első lépések induláskor; mik az indulás nehézségei, és hogyan küzdhetők le; mitől lesz sikeres egy induló közösség?
 • 2021. október 30. (szombat) 9.00-17.00: Közösségépítés
  Milyen eszközök használhatók közösségépítéshez; mi segíti a hatékony feladatmegosztást; milyen technikákkal lehet a közösség életében előkerülő problémákat megoldani; milyen egy jól működő közösség.

Helyszín: Budapest (A pontos részleteket e-mailen küldjük majd el.)

A képzéseken meghívott vendégünk lesz három közösségi gazdálkodó: Trencsényi Vörös Gabriella a Tápiódoboz gazdaságból, Lengyel Zoltán a Táncoskert gazdaságból, valamint Strompf Klára a Zöld Almárium gazdaságból.

REGISZTRÁCIÓ

Mivel szeretnénk, hogy gazdálkodók és fogyasztók egyaránt lehetőséget kapjanak a részvételre, csak azok jelentkezését tudjuk elfogadni, akik kitöltik az alábbi kérdőívet >>>.

Fontos, hogy azok élveznek elsőbbséget, akik a képzéssorozat mind három alkalmán részt tudnak venni.

A jelenlegi szabályozásokat figyelembe véve a képzésre azokat tudjuk fogadni, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Legkésőbb 2021 szeptember 10-én mindenkinek visszajelzünk, hogy elfogadtuk-e a jelentkezését.

A képzésre azokat várjuk, akik:

 • Vállalják, hogy a képzésen aktívan, a megoldásokra fókuszálva vesznek részt és nem minősítik a többi résztvevő munkáját, tapasztalatait.
 • Nyitottak arra, hogy a későbbiekben elindítsanak egy közösségi gazdaságot, vagy csatlakozzanak ahhoz.
 • Vállalják, hogy saját maguk foglalkoznak a közösségi gazdaság megszervezésével. A Tudatos Vásárlók Egyesülete segíti a közösségek munkáját, népszerűsíti az induló gazdaságokat, de nem vállal szervezői feladatokat.
 • Elkötelezettek az ökológiai mezőgazdálkodás iránt, még ha nem is minősítetten termelnek.
 • El tudják fogadni a Közösségi Mezőgazdálkodás Hálózatának alapelveit >>>

A képzésről és a projektről további információk Perényi Zsófiánál, a zsofi@tve.hu e-mail címen kérhetőek.


A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával valósul meg, további információk a programról az Európai Unió weboldalán olvashatók.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára