fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Kincskeresés a belvárosban

A Tudatos Vásárlók Egyesülete az Európai Autómentes Nap alkalmával a fenntartható fogyasztást népszerűsítő kincskereső játékra hív. Gyere Te is! Fedezd fel velünk a belváros rejtett kincseit!

A program célja, hogy minél szélesebb közönség megismerje, és mindennapjai során használja a Zöld Térkép internetes adatbázist, amely tartalmazza a fenntartható életmódhoz szükséges boltokat, szolgáltatásokat, helyeket, legyen szó akár vásárlásról (piacok, bioboltok, kerékpárszaküzletek), közösségről (közösségi házak, civilszervezetek, életmódklubok, csereberebörzék) vagy szabadidő-eltöltésről (helyi természeti és kulturális értékek, természetkímélő sportlehetőségek, barkácsszakkörök stb.)

A kincskeresés során megismertetik a résztvevőket a zöld térképészettel, illetve betekintést nyújtanak, hol tart Magyarország Zöld Térképe. Ezt követően a résztvevők csapatokba szerveződve

45-60 perces felfedező útra indulnak: Budapest belvárosának patinás utcáit kell végigjárniuk „zöld” pontok, helyszínek után kutatva. Minden összegyűjtött információ pontot ér, ezek alapján dől el, ki lesz a nyertes. 

A csapatok visszatérését követően az összegyűjtött adatokat felviszik az internetes adatbázisba, majd megvitatják a tapasztalatokat – mi számít „zöld” pontnak és miért; miért nehéz ezeket megtalálni; miből van sok és kevés; mit lehetne tenni.

A játék főnyereménye a nyertes csapat minden tagjának egy éves Tudatos Vásárló magazin előfizetés. A játékban minden résztvevő környezettudatos vászontáskát kap – mely hű társa lehet további zöldtérképész utazásai során. A kincskeresésre indulóknak útravalóul piros almát is adnak.

Helyszín: Tudatos Vásárlók Egyesülete stand (az Andrássy út Nagymező utca és Liszt Ferenc tér közötti szakasza)

Időpont: 2010. szeptember 18. szombat 14 óra

A játékra előzetesen regisztrálni a tve[kukac]tve.hu email címen lehet, illetve a helyszínen.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás