fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Kincskeresés a belvárosban

| Tudatos Vásárló

A Tudatos Vásárlók Egyesülete az Európai Autómentes Nap alkalmával a fenntartható fogyasztást népszerűsítő kincskereső játékra hív. Gyere Te is! Fedezd fel velünk a belváros rejtett kincseit!

A program célja, hogy minél szélesebb közönség megismerje, és mindennapjai során használja a Zöld Térkép internetes adatbázist, amely tartalmazza a fenntartható életmódhoz szükséges boltokat, szolgáltatásokat, helyeket, legyen szó akár vásárlásról (piacok, bioboltok, kerékpárszaküzletek), közösségről (közösségi házak, civilszervezetek, életmódklubok, csereberebörzék) vagy szabadidő-eltöltésről (helyi természeti és kulturális értékek, természetkímélő sportlehetőségek, barkácsszakkörök stb.)

A kincskeresés során megismertetik a résztvevőket a zöld térképészettel, illetve betekintést nyújtanak, hol tart Magyarország Zöld Térképe. Ezt követően a résztvevők csapatokba szerveződve

45-60 perces felfedező útra indulnak: Budapest belvárosának patinás utcáit kell végigjárniuk „zöld” pontok, helyszínek után kutatva. Minden összegyűjtött információ pontot ér, ezek alapján dől el, ki lesz a nyertes. 

A csapatok visszatérését követően az összegyűjtött adatokat felviszik az internetes adatbázisba, majd megvitatják a tapasztalatokat – mi számít „zöld” pontnak és miért; miért nehéz ezeket megtalálni; miből van sok és kevés; mit lehetne tenni.

A játék főnyereménye a nyertes csapat minden tagjának egy éves Tudatos Vásárló magazin előfizetés. A játékban minden résztvevő környezettudatos vászontáskát kap – mely hű társa lehet további zöldtérképész utazásai során. A kincskeresésre indulóknak útravalóul piros almát is adnak.

Helyszín: Tudatos Vásárlók Egyesülete stand (az Andrássy út Nagymező utca és Liszt Ferenc tér közötti szakasza)

Időpont: 2010. szeptember 18. szombat 14 óra

A játékra előzetesen regisztrálni a tve[kukac]tve.hu email címen lehet, illetve a helyszínen.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok