fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Kérj Te is méltányos csokoládét!

Felháborít, hogy a csokidhoz szükséges kakaót embertelen munkakörülmények között állítják elő? Írd alá a petíciót, és jelezd a gyártók felé, hogy változást követelsz.  

Míg a csokoládé termékek piaca nő, sok kakaótermesztő gazda és munkás a fejlődő országokban még mindig abszolút szegénységben él, mert a kakaótermesztésből túl alacsony bevétele származik. A rossz munkakörülmények mellett egyértelmű bizonyíték van arra is, hogy olcsó munkaerőként sok gyermeket kizsákmányolnak. A tönkretett termőföldek jelzik a fenntarthatatlan termelési gyakorlatot és a monokultúrát.

 

 

–       Ha nem értesz egyet a jelenlegi körülményekkel, amelyek a kakaó ültetvényeken tapasztalhatók!

–       Ha úgy véled, hogy a csokoládégyárak felvásárlási árai nem megfelelőek!

Nyilatkozz a kakaótermesztők kizsákmányolása ellen! Biztasd a csokoládégyárakat, hogy tegyenek felelős lépéseket a kakaótermesztő gazdák és munkások élet- és munkakörülményeinek javítására, a fenntartható és sokszínű mezőgazdasági termelési gyakorlat bevezetésére.

A “Méltányos Csokoládét!” kampány (Make Chocolate Fair!) egy nemzetközi kezdeményezés, amely 2013 és 2015 között 16 országban mobilizálja az európai lakosokat, hogy legyenek akítvak az igazságosabb kakaótermesztés érdekében.

A petíciót itt írhatod alá

 

Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza 

 

 

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás