fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Kérj Te is méltányos csokoládét!

| Tudatos Vásárló

Felháborít, hogy a csokidhoz szükséges kakaót embertelen munkakörülmények között állítják elő? Írd alá a petíciót, és jelezd a gyártók felé, hogy változást követelsz.  

Míg a csokoládé termékek piaca nő, sok kakaótermesztő gazda és munkás a fejlődő országokban még mindig abszolút szegénységben él, mert a kakaótermesztésből túl alacsony bevétele származik. A rossz munkakörülmények mellett egyértelmű bizonyíték van arra is, hogy olcsó munkaerőként sok gyermeket kizsákmányolnak. A tönkretett termőföldek jelzik a fenntarthatatlan termelési gyakorlatot és a monokultúrát.

 

 

–       Ha nem értesz egyet a jelenlegi körülményekkel, amelyek a kakaó ültetvényeken tapasztalhatók!

–       Ha úgy véled, hogy a csokoládégyárak felvásárlási árai nem megfelelőek!

Nyilatkozz a kakaótermesztők kizsákmányolása ellen! Biztasd a csokoládégyárakat, hogy tegyenek felelős lépéseket a kakaótermesztő gazdák és munkások élet- és munkakörülményeinek javítására, a fenntartható és sokszínű mezőgazdasági termelési gyakorlat bevezetésére.

A “Méltányos Csokoládét!” kampány (Make Chocolate Fair!) egy nemzetközi kezdeményezés, amely 2013 és 2015 között 16 országban mobilizálja az európai lakosokat, hogy legyenek akítvak az igazságosabb kakaótermesztés érdekében.

A petíciót itt írhatod alá

 

Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza 

 

 

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok