fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Így nyaralj kutyával

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Egyre többen tartanak városban kutyát, és szerencsére egyre több a felelős gazdi is. Míg korábban a nyári szezon nem volt felhőtlen a kutyabarát helyek hiánya miatt, ma már számos honlap, térkép segíti a kutyával kirándulókat, nyaralókat. 

A www.kutyabarat.hu-n olvasható becsült adatok szerint 2 millió kutyatartó él Magyarországon, ami azt jelenti, hogy minden 4. ember osztja meg az életét egy négylábúval. Az utóbbi években, ahogy sok minden más is, a kutyatartás kultúrája is átalakult.

 

Sok-sok kutya

“Velük és rajtuk keresztül szeretnénk új közösségekhez tartozni, új baráti kört kialakítani, új élményeket szerezni. Mindehhez természetesen az utazás is hozzá tartozik. Négylábú társainknak is jár a kikapcsolódás, az új helyek felfedezése, a kirándulások, a tavakban pancsolás vagy télen épp a hóban hempergés”- mondta Hosszú Noémi, az utazzkutyáddal.hu megálmodója és üzemeltetője.

A nyaralás és utazás kérdése túlmutat a szervezési nehézségeken, hiszen egyre többen szeretnék, hogy a kutyus is, a család oszlopos tagjaként mindenhova velünk tartson, és ez alól nem kivétel a nyaralás és a strandolás sem. Ezt az igényt felismerve jött létre a „Kutyabarát Balaton” projekt, amelynek keretében összegyűjtötték a Balaton-körüli kutyabarát cégeket, szolgáltatókat.

 

 

Kávézók, cukrászdák, strandok, borászatok és múzeumok is csatlakoztak, a eredmény pedig a Balatoni Kutyabarát Élménykalauz. Egy térkép, ahol nem csak a kutyabarát helyek vannak összegyűjtve, hanem mindenféle hasznos információ, amire a gazdiknak és a kutyusoknak szüksége lehet.

 


Tetszett a cikk? Szívesen olvasnál még a témában?

Támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!


Felelős gazdi

Tudatos kutyatartóként az állatok testi és lelki egészségére is figyelnünk kell. A kutyáknak is fontos, hogy aktívan részt vegyenek a család szociális életében. Kutyás utazóként viszont gyakran vannak súrlódások a kutya  nélkül kikapcsolódni vágyókkal. Az Élménykalauz erre is ad pár tippet, és ha betartjuk a „Kutyás etikát” mindenki jól fogja érezni magát.

 

Kép: BalatonTravel

 

 

 


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!

 


 

 
Készült a Nemzeti Kulturális Alap 201201/00196 jelü pályázat támogatásával. 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára