fbpx

| Tudatos Vásárló

Hogyan működik a közösségi mezőgazdaság? – Előadás és képzés Egerben

Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy segítsék egymást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete május 3-án és 4-én előadást és gyakorlati képzést szervez Egerben a téma iránt érdeklődőknek. 

Előadás a közösségi mezőgazdálkodás európai és magyarországi helyzetéről

A Tudatos Vásárlók Egyesülete több magyar kezdeményezéssel szeretné megismertetni az érdeklődőket, de szó esik majd a közösségi mezőgazdálkodás elméleti hátteréről, és olyan európai kezdeményezésekről, amelyek szintén követendő példát nyújthatnak. Az előadás után lesz lehetőség a beszélgetésre.

 • Időpont: 2013. május 3. (péntek) 16:00 – 18:00
 • Előadó: Andacs Noémi, Tudatos Vásárlók Egyesülete
 • Helyszín: Kis Zsinagóga Egri Kortárs Művészeti kiállítótér (3300 Eger, Hibay Károly utca 7)

 

A részvétel ingyenes. Részvételi szándékodat kérjük, jelezd a linken>>>. További információk Perényi Zsófiánál, a zsofi@tve.hu e-mail címen kérhetőek. 

 

2013 tavaszán számos további helyszínen szervezünk hasonló rendezvényt.

Hogyan működik a közösségi mezőgazdálkodás? Gyakorlati képzés dobozrendszer kialakításához

Termelőként vagy fogyasztóként érdekel a közösségi mezőgazdaság? Szeretnél magad is elindítani egy dobozrendszert, csak még nem tudod, hogyan vágj bele? Vagy arról álmodozol, hogy minden héten megbízható forrásból származó, friss élelmiszer vár? Esetleg már egy működő dobozrendszer tagja vagy, de szívesen bővítenéd a tudásodat, és megosztanád a tapasztalataidat másokkal? Akkor ez a képzés neked szól! Szakértők és egy tapasztalt gazdálkodó segítségével többek között megtudhatod, hogy

 • melyek az első, legfontosabb lépések az induláshoz,
 • milyen kihívásokkal kell szembesülnöd, és miként oldhatod meg ezeket a működés során,
 • milyen kommunikációs eszközök segíthetik a közösség életét,
 • hogyan készíts akciótervet az induláshoz.  

A képzésen Pető Áron, a szigetmonostori Biokert gazdálkodója fogja megosztani velünk gyakorlati tapasztalatait a témáról. 

 • Időpont: 2013. május 4. (szombat) 9:00 – 16:00h
 • HelyszínKis Zsinagóga Egri Kortárs Művészeti kiállítótér (3300 Eger, Hibay Károly utca 7)
   

A részvétel ingyenes. Részvételi szándékodat kérjük, jelezd a linken>>>. További információk Perényi Zsófiánál, a zsofi@tve.hu e-mail címen kérhetőek. 

 

 A szervezésben közreműködő partnerünk a Part Egyesület.

   

Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás (CSA) mozgalma: a hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű élelmiszert kapnak. Már működő külföldi és magyarországi dobozrendszerekről itt olvashatsz: 

 

Támogatom az oldalt adóm 1%-ának felajánlásával. A Tudatos Vásárlók Egyesületének adószáma:  18245770-1-43

 

A projekt a Svájci Hozzájárulás Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap  támogatásával valósul meg. 

      

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás