fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Az EU projektet finanszíroz a bioélelmiszer-ellátási lánc fejlesztésére

| tve

A QualityLowInputFood néven futó kutatási projekt 18 millió eurót kap a következő öt év folyamán.

Az élelmiszer-minőség és
-biztonság tematikus prioritás égisze alatt az Európai Bizottság
‘QualityLowInputFood’ (Minőségi AlacsonyInput Élelmiszer) néven integrált
projektet finanszíroz, amelynek célja a minőség növelése, a biztonság
garantálása és a termelékenység fokozása az európai bioélelmiszer-ellátási
láncban. A következő öt évben a projekt 18 millió eurót kap az élelmiszerláncot
a tányérunktól egészen a termelőig végigkövető kutatásokra. A fókuszban a
farm-alapú kutatás lesz a gabonafélék, zöldségek, tejtermékek, baromfi és
sertés-termékek körében. Agronómusok például a magasabb minőségű hozamok
érdekében a talaj termékenységének javítására, valamint a betegségek, gyomok és
kártevők visszaszorítására szolgáló különböző menedzsment stratégiákat fogják
tesztelni. Haszonállat-szakértők pedig többek között azt fogják felmérni, hogy a
továbbfejlesztett gazdálkodási módszerek és takarmányozási rendszerek hogyan
tudják javítani a biotej tápértékét.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok