fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Elkészítettük az ország legnagyobb fair trade almatortáját

| Tudatos Vásárló

A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Védegylet fair trade almatortával csatlakozott a nemzetközi akciónaphoz, amelyen több mint 15 város aktivistái kérték az Apple-t, hogy biztosítson méltányosabb körülményeket a gyári munkásainak.

Az iPhone-ok és iPad-ok népszerűsége a kínai munkásoknak megalázó munkakörülményeket és túlzott túlórázást jelent – áll a hongkongi székhelyű munkaügyi szervezet, a SACOM ma megjelent beszámolójában.  

Május 7-én a makeITfair és a GoodElectronics nemzetközi kampánynap keretében kérték a világ egyik vezető elektronikai cégét, az Apple-t a fennálló helyzet megváltoztatására. Ha már alma, legyen fair. Fenntartható IT szektort kérünk! – ezzel a szlogennel követelték a civil szervezetek, aktivisták és fogyasztók, hogy az Apple tegye termelési láncát átláthatóvá és méltányossá.

Az akciónap alkalmából ország legnagyobb fair trade almatortájával várta az érdeklődőket a Tudatos Vásárlók Egyesülete és partnerei, a Fair Világ Szövetség és a Védegylet az Andrássy úton. Ez a torta azonban nem egyenlő szeletekből állt, jelképezve azt, hogy milyen keveset kapnak a sokszor kiszolgáltatott körülmények között dolgozó gyári munkások egy Apple iPhone árából.

Fair trade almatorta

Ha szeretnél az ügy mellé állni, az Apple boltokban leadhatod a kampány követeléseit tartalmazó „visszajelző kártyát” (érdeklődni a TVE irodában lehet) vagy elküldheted személyes üzenetedet az Apple-nek a makeITfair internetes portálján (www.makeitfair.org) keresztül, vagy akár a Twitter és a Facebook segítségével.

Az akciónapnak több mint 15 város ad otthont, például Amsterdam (Hollandia), Berlin (Németország), Budapest (Magyarország), Dresden (Németország), Bielefeld (Németország), Dresden (Németország), Hamburg (Németország), Helsinki (Finnország), Lausanne (Svájc), Oldenburg (Németország), Stockholm (Svédország), Tampere (Finnország), Uppsala (Svédország), Utrecht (Hollandia), Guadalajara (Mexikó), Hongkong (HK) és Tapei (Tajvan).

Az akciónap többi eseményéről itt láthatsz képeket >>>

 

További információk:

 

Kép [cc] Dragon Gábor

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok