fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Az élelmiszer, amit soha nem vennék meg… [eredeti, lejárt]

| Tudatos Vásárló

Írd meg Te is, hogy mit és miért nem veszel meg. A legjobb írásokat díjazzuk, megjelentetjük.

Október 19. az Élelmezés Világnapja. Egy pillanatra talán megáll a világ gazdagabbik felének kezében a kanál, a villa, a pálcika. Megáll, mert miközben errefelé a túlsúlyosság okoz komoly gondokat, addíg több mint 800 millió ember éhezik, s minden ötödik másodpercben meghal egy gyermek az alultápláltságtól.

Míg a világ minden hatodik-hetedik lakosának alig jut táplálék, s ha jut is, kevés és rossz minőségű, addig a világ szerencsésebb felében, a szerencsésebbek számára szinte minden kapható. De kérdezzünk rá arra is, milyen áron? Milyen valós árat fizetünk mi, illetve fizetnek majd a jövő generációk az olcsó banánért, a világ túlsó feléről idehurcolt luxuscikkekért és az egyébként a szomszédban is megtermő, mégis óriási távolságokat utaztatott termékekért, a túlhalászott halakért, a méltánytalan körülmények között megtermelt, óriási mennyiségű húsért? Mit eszünk? Mennyire válik a saját egészségünk és a világ javára mindaz, amit szájunkhoz emelünk?

Olvasóink rövid, frappáns, polemizáló vagy épp problémafeltáró leírásait várjuk: melyek azok az élelmiszerek, amelyeket tudatosan kerülnek, a boltban, a polcon az árusnál hagynak? És miért?

A legjobb írásokat szerkesztett formában jelentetjük meg a TudatosVásárló.hu-n, szerzőiket pedig fair trade termékekkel jutalmazzuk.

Kérjük, hogy írásaitokat a szerk@tudatosvasarlo.hu címre küldjétek el 2007. október 23-ig.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok