fbpx

| Tudatos Vásárló

Az élelmiszer, amit soha nem vennék meg… [eredeti, lejárt]

Írd meg Te is, hogy mit és miért nem veszel meg. A legjobb írásokat díjazzuk, megjelentetjük.

Október 19. az Élelmezés Világnapja. Egy pillanatra talán megáll a világ gazdagabbik felének kezében a kanál, a villa, a pálcika. Megáll, mert miközben errefelé a túlsúlyosság okoz komoly gondokat, addíg több mint 800 millió ember éhezik, s minden ötödik másodpercben meghal egy gyermek az alultápláltságtól.

Míg a világ minden hatodik-hetedik lakosának alig jut táplálék, s ha jut is, kevés és rossz minőségű, addig a világ szerencsésebb felében, a szerencsésebbek számára szinte minden kapható. De kérdezzünk rá arra is, milyen áron? Milyen valós árat fizetünk mi, illetve fizetnek majd a jövő generációk az olcsó banánért, a világ túlsó feléről idehurcolt luxuscikkekért és az egyébként a szomszédban is megtermő, mégis óriási távolságokat utaztatott termékekért, a túlhalászott halakért, a méltánytalan körülmények között megtermelt, óriási mennyiségű húsért? Mit eszünk? Mennyire válik a saját egészségünk és a világ javára mindaz, amit szájunkhoz emelünk?

Olvasóink rövid, frappáns, polemizáló vagy épp problémafeltáró leírásait várjuk: melyek azok az élelmiszerek, amelyeket tudatosan kerülnek, a boltban, a polcon az árusnál hagynak? És miért?

A legjobb írásokat szerkesztett formában jelentetjük meg a TudatosVásárló.hu-n, szerzőiket pedig fair trade termékekkel jutalmazzuk.

Kérjük, hogy írásaitokat a szerk@tudatosvasarlo.hu címre küldjétek el 2007. október 23-ig.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás