Találat a #Étel-ital, #GoEAThical, #Klímaváltozás, #OurFoodOurFuture, #pálmaolaj címkére
Cikkek rendezése
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Érdemes megvárni a magyar dinnyét? – a tudatos vásárlók megmondták
Idén sokára ért be a hazai görög- és sárgadinnye. Mi is alig bírtuk már kivárni, így a júliusi #gyorskörben is a dinnye került terítékre. Arra voltunk kíváncsiak, kivárják-e a hazai görögdinnyét a tudatos vásárlók? Azt is megtudtuk, meddig tart idén várhatóan a dinnyeszezon.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Kevesebb kávé és csokoládé lesz Európában a klímaváltozás miatt
A kávé és kakaó termőterületeit egyre sűrűbben sújtják aszályok, de a pálmaolaj és az EU-ban takarmányként használt szójabab is veszélyben van. Ráadásul a helyzet még a vázoltnál is rosszabb lehet.
KONYHA ÉS KERT
Balkonkert a poharamban – Ízes vizek, gyógyteák és aromás cukrok
Nincs annál motiválóbb, mint ha a balkonkertészkedésüknek elfogyasztható – ehető, iható – eredménye van. Mit tehetünk az italunkba a balkonon termesztett növényekből? Nyári italok garantáltan helyi, szezonális forrásból.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Közösségi gazdaságtól a tányérig: egy tájfajta óriás útja képekben
Fotósunk egy tájfajta óriás paradicsomot kísért végig útján a terényi MagosVölgy Ökológia gazdaságból közösségük egy tagjának tányérjáig.
KONYHA ÉS KERT
Felejtsd el a csomagolt salátát, legelj balkon növényeket egész évben
A növényekben gazdag étrend fizikai és mentális egészségünk miatt is fontos. Miért ne tudnánk fenntarthatóbb forrásból beszerezni legalább egy részét, például egyenesen a balkonládából?
BABA-MAMA, BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, Zöld Otthon mindenkinek
Wekerlei Közös kávézó és konyha: az igazi zero waste hely
Szezonális, vegán ételek szó szerint helyi alapanyagból Budapest közepén. Zöldségkosár átadó pont, vetőmag és palánta csere-bere helyszín. Helyi alapanyagok minden szinten, még a berendezés lomtalanításból származó helyi bútorokból, ablaktáblákból készült. A wekerlei Közös kávézó és konyhában jártunk, amely nemrég elnyerte a Felelős gasztrohős díját a fenntartható és szociálisan érzékeny vendéglátóhelyek versenyén.
BABA-MAMA, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Veszélyes vegyi anyagokat találtak műanyagmentes tányérokban, szívószálakban
Számos egyszer használatos műanyag termék használata lesz tiltva az EU-ban 2021 júliusától, így Magyarországon is, alternatív megoldásokra lesz szükség. A műanyag szívószálak, evőeszközök és tányérok zöld alternatíváit vizsgálták fogyasztói szervezetek négy országban.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Minőségmegőrzési idő, fogyaszthatósági idő – mi a különbség?
Európában két spanyolországnyi területen termesztünk olyan élelmiszert, ami a szemétbe kerül, Magyarországon évente átlagosan 65 kg élelmiszert dobunk a szemetesbe. Az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez fontos tisztában lennünk azzal, mi a minőségmegőrzési és mi a fogyaszthatósági idő. Mennyire kell komolyan vennünk ezeket a dátumokat?
BABA-MAMA, DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
15 kipróbált tipp takarékoskodáshoz a legnagyobb brit fogyasztói szervezettől
Készpénzzel való fizetéstől az akciós polcokon át az éhségig – a legnagyobb brit fogyasztói szervezet, a Which? nemrégiben arra kérte olvasóit, küldjék meg neki bevált spórolási praktikáikat. A beküldött válaszokból a fogyasztói szervezet összeállította top 15 tippjét takarékoskodáshoz, amit mi kiegészítettünk.