Találat a #élelmiszerhulladék címkére
Cikkek rendezése
FÖLD, KONYHA-KERT
Engedélyezhetik az élelmiszer-kukázást Németországban
A német mezőgazdasági miniszter javaslata összhangban van az uniós célokkal, és az élelmiszer-pazarlás problémáját csökkenti.
Kamra Ökokör, ÖKOKÖRÖK, ZÖLD OTTHON
Kevesebb kidobott étel, klímabarát étkezés – változásokat hozott az Ökokör Zuglóban
- #élelmiszerhulladék
- #Green and Safe LIFE-styles
- #háztartás zöldítés
- #húsmentes
- #ofof
- #ökokör
- #vegetáriánus
Közelebb kerültek a klímabarát étkezéshez, látványosan kevesebb ételt dobnak ki. És nem akarják abbahagyni, egymást támogatják továbbra is. Közel százan csinálták végig velünk ÖkoKör Kamrát Zuglóban.
FÖLD, KONYHA-KERT
Ez az, amit egy egri koliban, de a saját konyhádban gilisztákkal is lehet
77 Tudatos Vásárló próbálta ki kihívásunkban és mondta el tapasztalatait. Nézzétek, ilyen otthon, gilisztákkal, közösségben komposztálni!
ÖKOKÖRÖK
Ezt érték el az ÖkoKör Kamrások
Az ÖkoKör Kamra lényege, hogy nem ragad le az elméletnél, hanem lehetőséget nyújt a résztvevőknek arra, hogy a gyakorlatban is kipróbáljanak új dolgokat, megosszák egymással a sikerélményeiket és a kudarcaikat, hiszen ebből tudnak tanulni, továbblépni, egymást segíteni. A mérések pedig segítenek rávilágítani arra, hogy az ÖkoKör révén honnan hova jutottak, többek között mennyi ételt mentettek […]
KONYHA-KERT
Segítünk körforgásban tartani a konyhád: indul a KomPosztoló kihívás
Bepenészedett kenyér, megbarnult héjú alma – ha élelmiszert kell kidobnunk, az mindannyiunkban feszültséget kelt. Próbáld ki velünk, milyen remek megoldás erre a komposztálás!
ÖKOKÖRÖK
Ezt érték el az ÖkoKörösök
2010-2015 között több mint 900 háztartás vett részt ÖkoKörben Magyarországon mintegy 50 településről. A résztvevők a program hatására nem csak az ÖkoKör pár hete alatt éltek környezettudatosabban, de az elsajátított zöld praktikák többségégét hosszútávon is megtartották.
ÖKOKÖRÖK
Ilyen az ÖkoKör Kamra
Változatosabb étkezés, több helyi alapanyag, kevesebb csomagolási hulladék, mindez jó hangulatban, segítő közösségben. Ezt kapja és adja, aki csatlakozik a Tudatos Vásárlók egyik ÖkoKör Kamra csoportjához. Olvass tovább és tudd meg, hogy néz ki egy ÖkoKör Kamra csoport!
FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
Minőségmegőrzési idő, fogyaszthatósági idő – mi a különbség?
Európában két spanyolországnyi területen termesztünk olyan élelmiszert, ami a szemétbe kerül, Magyarországon évente átlagosan 65 kg élelmiszert dobunk a szemetesbe. Az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez fontos tisztában lennünk azzal, mi a minőségmegőrzési és mi a fogyaszthatósági idő. Mennyire kell komolyan vennünk ezeket a dátumokat?
KONYHA-KERT
Munch.hu: 75 tonna üvegházhatású gáz kibocsátását előzték meg
A Highlights of Hungary idei jelöltjei között új fenntarthatósági kezdeményezésekre is szavazhatunk, közöttük a Munch.hu-ra. Az élelmiszerpazarlás ellen létrehozott weboldalon és applikációval olyan ételeket rendelhetünk éttermektől, pékségekből, boltoktól és szállodáktól kedvezményesen, amelyek különben a kukában végeznék.
ETIKUS KERESKEDELEM, FÖLD, ZÖLD OTTHON
Szokásaink változtak, a hozzáállásunk nem: a magyarok környezettudatossága a vírushelyzetben
- #élelmiszerhulladék
- #fenntartható életmód
- #Green and Safe LIFE-styles
- #takartás
- #tisztítás
- #Zöld Otthon nappali
Miközben a koronavírus-járvány megmutatta társadalmunk és a gazdaságunk törékenységét, a magyarok környezetvédelemről való gondolkodása nem, mindennapi szokásai viszont változtak a járványhelyzet miatt – derült ki a WWF Magyarország friss kutatásából.