Találat a #divinfood, #elfeledett gabonák, #hüvelyesek, #Klímaváltozás címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Lencse
Miért egészséges? Hogyan használjuk fel? Hogyan csíráztassuk? Mit főzzünk belőle? Receptek a lencsefőzeléken túl.
KONYHA ÉS KERT
Egyre több pékségben kapható ősbúzából sült kenyér
Egyre több kézműves pékségben juthatunk hozzá ősgabonákból (tönköly, alakor és tönke) készült, különleges beltartalmi értékű pékárukhoz.
BOLYGÓ
Eljött a globális forrás kora. Bajban van Európa
Megérkeztek az összesített adatok az idei, időjárási katasztrófáktól sújtott nyárról. Európa, ezen belül is Kelet-Európa különösen rosszul érintett.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Újra képzéssorozat indul a közösségi mezőgazdálkodásról
Gazdálkodsz és szívesen értékesítenél közösségnek? Fogyasztóként fontos számodra, hogy mit eszel és szívesen szerveznél közösségeket? Akkor épp Neked szól hamarosan induló képzésünk.
BOLYGÓ
Harmincszor is olcsóbb lehet a repülés, de van néhány út, ami olcsóbb vonattal
Néhány városba jobban megéri vonattal utazni, de a vasutat választani átlagosan négyszer drágább, mint klímagyilkos repülés.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ismerd meg a jövő élelmiszereit, az ősgabonákat! Webinár
Fogyasztásukat javasolják különféle allergiákban, vastagbélgyulladásban, magas vérnyomásban, cukorbetegségben szenvedőknek.
Kamra Ökokör, KONYHA ÉS KERT
Ez selymes és könnyű, vagy fűrészporos. Ősgabona tésztákat teszteltünk
Legyünk őszinték, hiába bírják a szélsőséges időjárást, hiába a nagy környezettudatosság, ha a „szuper klímatudatos étel” végül nem jön be.
BOLYGÓ
Egyre forróbb, szárazabb, “gyúlékonyabb” Spanyolország
A globális felmelegedés minden egyes fokára Spanyolország éghajlata 1,5 ℃-kal melegszik.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
“Nem csak a klíma miatt nem növekszik itthon a rizstermesztés”
A rizsben lévő szennyeződésekről, a magyar rizs minőségéről és fenntarthatóbbá tételéről beszéltünk Valentinyi Fruzsinával, a Valoryz vezetőjével.
KONYHA ÉS KERT
Tesztelj velünk ősgabona tésztát!
Tudj meg mindent az ősgabonákról a webinárunkon, és tesztelj velünk otthon alakor, tönke vagy tönköly tésztát!