fbpx
ősgabona teszt

Tesztelj velünk ősgabona tésztát!

Csatlakozz a Tudatos Vásárlók csapatához, tudj meg mindent az ősgabonákról a webinárunkon, és tesztelj otthon alakor, tönke és tönköly tésztát! Oszd meg velünk a tapasztalataidat! Az első 20 jelentkező ősgabonából készült tésztacsomagot kap ajándékba.

A táfajták előnye, hogy sokkal ellenállóbbak, ezért is tekintenek rájuk sokan úgy, mint a jövő élelmiszerforrásaira. Ráadásul magasabb a nyomelem és makroelem tartalmuk, és még sok más tekintetben is előnyös a fogyasztásuk annyira, hogy a tönkéből és az alakorból készült kenyeret akár az orvos is felírhatná. Viszont hiába hallunk róluk egyre többet, a boltok polcain még ritkán fordulnak elő a tönkéből, alakorból vagy tönkölyből készült termékek. Csak nagy nyomozómunka árán lehet felhajtani ilyen alapanyagokat.

Most megspóroljuk a kutakodást a Tudatos Vásárlók tagjainak tésztatesztünkkel és egy ingyenes webinárral. Ha még nem vagy a Tudatos Vásárlók Egyesületének tagja, de részt vennél a webináron és szeretnél tésztát tesztelni, csatlakozz a Tudatos Vásárlók csapatához!

Webinár: 2023. május 30. kedd 17:00-18:30h

A webinárra akkor is jelentkezhetsz, ha nem tudsz részt venni a tesztelésen.

Fehér Judit és dr. Szira Fruzsina az ÖMKI (Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet) szakértői:

 • Megtudhatod, miért fontosak az ősgabonák.
 • Mi a különbség a tönke, alakor és a tönköly között?
 • Mire lehet használni őket?
 • Hol tart ma Magyarországon az ősgabona termesztés és feldolgozás?

Van der Meer Ágoston, a Rédei tészta ügyvezetője:

 • Kínálatukban sokféle gabonából készül bio minősített tészta (pl. durum, rozs, tönköly). A tésztagyártásról, valamint az alakorral és tönkével való első találkozásról beszél.

 

Tészta tesztelés: 2023. június 5. – július 14.

Az első 20 jelentkező 3 féle ősgabonából készült 0,5-0,5 kg-os tésztacsomagot kap (Rédei tészta alakor, tönke, tönköly) ajándékba. A csomagot a webinár után postázzuk a jelentkezőknek.

Kérjük, csak abban az esetben jelentkezz a tesztelésre is, ha vállalod, hogy július 14-ig kitöltöd az általunk küldött kérdőívet a tapasztalataidról, és fotót is küldesz. A tésztatesztelés feltétele a webináron való részvétel.

Így tudsz jelentkezni

Jelentkezési határidő: 2023 május 25. éjfél

Ha már a Tudatos Vásárlók Egyesülete Tagja/Szupertagja vagy, nem kell mást tenned, csak a lenti képre kattintva regisztrálj a webinárra és a tesztelésre.

Ha még nem vagy a tagunk, a webinárra való jelentkezést követő pár napon belül csatlakozz a Tudatos Vásárlók csapatához. A webinár és a tésztatesztelés csak a Tudatos Vásárlók tagjai számára elérhető szolgáltatás.

Ha szeretnél a Tudatos Vásárlók támogató tagja lenni, a tagdíjat ezen a linken lehet befizetni: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=3MAD3GM455E9W

tészta webinár

Ha CSAK a webináron szeretnél részt venni, de nem tudod vállalni a tesztelést, kérjük jelezd Andacs Noéminek a noemi@tve.hu címen.

divinfood

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás