fbpx

| Sebestyén Éva

Petíció a parabénmentes kozmetikumokért

A boltok polcain található kozmetikumok nagy része jócskán tartalmaz olyan összetevőket, amelyek károsak lehetnek az egészségre. A Friends of Earth német szervezete egy civil kezdeményezést felkarolva szeretné elérni, hogy a kozmetikai óriás Beiersdorf vonja ki termékeiből a parabéneket. Csatlakozz Te is a kampányhoz!

Britta Steffenhagen német színésznő korábban elkötelezett Nivea vásárlóként kezdett bele abba a kampányba, melyet ma már a németországi Friends of Earth is támogat. Steffenhagen kismamaként döbbent rá, hogy kedvenc kozmetikumai olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek nemcsak születendő gyermekére, de felnőtt családtagjaira is veszélyesek lehetnek.

A Beiersdorf kozmetikumaiban – így például a Nivea termékekben – ugyanis a mai napig található parabén, amely köztudottan kritikus összetevőnek számít. Az allergiás reakciók mellett felelősnek tartják a mellrák kockázatának növeléséért, férfiak esetében pedig a termékenység csökkenéséért.

Bár egy-egy Nivea termék esetében a parabén mennyisége az egészségügyi határérték alatt marad, szem előtt kell tartani azt is, hogy a különböző kozmetikumok hatása összeadódik, aminek már komoly egészségügyi kockázata lehet. Épp ezért van szükség arra, hogy végleg száműzzék a veszélyes anyagokat ezekből a termékekből.

A Friends of Earth már komoly sikereket könyvelhet el a témában. A közelmúltban szintén egy petíciós kampány eredményeként néhány hét alatt sikerült elérniük, hogy a jövő év közepétől a Johnson&Johnson kivonja popsikréméből a parabéneket.

Amennyiben szeretnél hozzájárulni, hogy egészségesebb kozmetikumok kerüljenek forgalomba, csatlakozz Te is a kampányhoz, amely változtatásra szólítja fel a Beiersdorfot.

Írd alá a petíciót itt!

Forrás: oneco.biofac.de

Kép: dreamstime

A cikk a Vidékfejlesztési Minisztérium PTKF/1329/2013-as számú Zöld Forrás pályázat keretében készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás