fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Így készülj a Black Friday-re – segítünk háztartásigépet választani

A Fekete Péntek, azaz a Black Friday, a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete idén az egész világon – így Magyarországon is – november 23-án lesz. A kereskedők, itthon elsősorban a webáruházak hatalmas akciókkal várják vásárlókat. Ha mosógépet, mosogatógépet, hűtőt, mikrót vagy porszívót vennél, olvasd el alapvető tippeinket, mielőtt belecsapsz a pénzköltésbe!

Mosógép

1. Mérd le centire pontosan, hogy mekkora hely áll rendelkezésedre: hátul legalább 15 centit számolj rá a csöveknek, oldalt pedig 2,5 cm-t, hogy könnyen be lehessen illeszteni a helyére.

2. Ha hálószoba vagy nappali közelébe kerül a gép, vásárolj csendes típust.

3. Minél több speciális beállítás van egy mosógépen, annál drágább. Válaszd az életmódodhoz legjobban illő gépet, és csak azután gondolkodj az extra-funkciókban. Nézd meg a gyártóktól független mosógép tesztünket, és válassz a saját szempontjaid szerint – pl. ár, mosási és öblítési hatékonyság, energia- és vízfogyasztás, zajkibocsátás, használhatóság!

 

Mosogatógép

1. Nem feltétlenül a drágább készülék az energiatakarékosabb. Mosogatógép tesztünkben szűrhetsz az energiahatékonyságra is.

2. Milyen típusú szennyes edény keletkezik? Ha többnyire otthon főzünk, akkor valószínűleg sok zsíros edényt, tányért termelünk, ilyenkor érdemes jó tisztítási hatékonyságú készüléket választani.

3. Kemény víznél csökken a mosási hatékonyság. Tájékozódjunk a helyi vízszolgáltató honlapján, hogy milyen a vízkeménység, és annak megfelelően adagoljuk a mosogatószert és a sót.

 


Ne hagyd magad átverni a Black Friday akciókkal.

Segítünk Neked. Iratkozz fel a TVE tesztes hírlevelére, hogy megtudd mivel készülünk.

* indicates required


Hűtők, fagyasztók

1. Hasznos funkció a no frost, amivel megspórolhatjuk az évi akár többszöri leolvasztással járó macerát, hiszen a készülék nem jegesedik el.

2. Könnyebb a hűtőt tisztán tartani, ha könnyen eltávolíthatók a polcok, és kevés az érdes felület, sarok, bemélyedés.

3. Praktikus, ha a fagyasztóban kétoldalt van füle a fióknak, amellyel könnyen kiemelhető; ha az elülső oldala átlátszó, ez megkönnyíti a keresgélést. Hűtő, fagyasztó teszünkben szűrj a saját szempontjaid szerint: mennyire tartják stabilan a belső hőmérsékletet, ha a konyha túlmelegszik; áramszünet esetén mennyi ideig marad hideg az étel; mennyire hangosak; mekkora az energiafogyasztásuk.

 

Mikrohullámú sütő

1. Vásárlás előtt mérjük le a rendelkezésre álló helyet, és nézzük meg a készülék belső méretét is, hiszen ettől függ, mekkora edényt tudunk betenni.

2. Ha a háztartásban már van egy jó sütő, és a mikró csak arra kell, hogy a gyerek megmelegítse az ételt, akkor tökéletesen elég egy „sima” mikrót vennünk.

3. Egy kisebb háztatásban egy kombi-mikróval kiválthatjuk a hagyományos sütőt, de mikrohullámú sütő-tesztünkből kiderült, hogy sok esetben nem nyújtják ugyanazt az eredményt, mint egy hagyományos sütő.

 

Porszívó

1. Ha interneten rendelsz, először akkor is menj el egy üzletbe. Húzzad, toljad, forgasd meg és emeld fel az általad kiszemelt porszívót. Nézd meg a szabályzókat és jellemzőket.

2. A fekvő porszívók általában csendesebbek.

3. Ha padlószőnyeged, vagy jó sok szőnyeged van, akkor nálad az álló porszívók, elsősorban a porzsákosak, fognak jobban teljesíteni. Porszívó tesztünkben kereshetsz gépet pl. ár, tisztítási hatékonyság, energiafogyasztás, zajkibocsátás, porvisszabocsátás, készülék tartóssága szerint.


Ha te is egy vagy a több mint egymillió olvasónkból, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését.

Így tudsz hozzájárulni Te is, hogy összegyűljön a 3.000.000 forint 2018. december végéig.
 

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000FT adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró vagy hatalmas hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

Köszönjük a támogatást! Az eddig összegyűlt összegről és a gyűjtés állásáról itt találsz további információkat.


A cikk az Innovációs és Technológiai Minisztérium (FV-I-18-19) támogatásával készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás