fbpx
aprító gép teszt

A legdrágább az utolsó helyen. Ágaprító- és szecskázógépek tesztösszefoglaló

Az ősszel együtt megérkezik a fejvakargatás, mit kezdjünk kertünkben a lehullott száraz levelekkel, levágott ágakkal, darabosabb kerti zöldhulladékkal. Égetni egyértelműen nem ajánlott, elszállíttatni is csak kisebb darabokban lehet az ágakat. Miközben a jó minőségű komposzt vagy mulcs sok pénzbe kerül. Itt jöhet be a képbe egy jó minőségű aprító- vagy szecskázógép. A  kiskertekben leginkább használt elektromos aprító- és szecskázógépeket teszteltük, hogy könnyebb legyen a választás. 

A teszt során 6 márka (AL-KO, Bosch, Einhell, Hurricane, Ryobi, Stihl) 9 hazai boltokban és webshopokban megvásárolható termékét vizsgáltuk nemzetközi fogyasztóvédő szervezetekkel együttműködve. A forgókésesek mellett 2 maróhengeres típust is értékeltünk.

Értékeltük, hogy:

 • milyen hatékonyan aprítanak, illetve szecskáznak,
 • mennyire egyszerű velük manőverezni a kertben, 
 • mennyire praktikus és egyszerű a használatuk, 
 • mennyire hangosak, 
 • mennyire biztonságosak. 

Az összes eredményt itt nézheted meg

A teszteredmények néhány tanulsága: 

 • Minden termék átment a mechanikai és az elektromos biztonsági vizsgán.
 • Csupán kettőt, az AL-KO Easy Crush LH 2810 és a Stihl GHE 140 termékeket nem ítélték kifejezetten zavaróan hangosnak a szubjektív értékelés során.
 • A Hurricane HMH-S-2400 és az Einhell GC-KS 2540 aprító- és szecskázógépéről úgy vélekedtek, hogy elviselhetetlen a zajuk, a közelükben nem lehet beszélgetni.
 • Viszonylag jól manőverezhető a tesztelt gépek többsége. A Stihl GHE 140 aprító- és szecskázógépe lógott ki látványosan a sorból, vele kifejezetten nehéz közlekedni terepen.
 • Egy-egy termék is eltérő hatékonysággal aprított vagy szecskázott attól függően, hogy milyen típusú kerti hulladékot töltöttek bele. A teszteredményekből kiderül, melyik aprító- és szecskázógépnek melyik az erőssége, vagy éppen a gyengesége.

Az összes eredményt itt nézheted meg

Fontos, hogy választás előtt felmérjük, jellemzően mire fogjuk használni a kiválasztott gépet. “Könnyű” kerti hulladék, nagyobb ágak, tüskés gallyak, tűlevelűek vagy lágyszárúak aprítására? 

A legdrágább az utolsó

A tesztelt termékek átlagára 43 000 és 164 000 Ft között mozog.

Az összesített eredmények alapján a legdrágább termék végzett az utolsó helyen.

Az első sajnos nem a legolcsóbb, viszont a 110 000 Ft-os kategóriában már több aprítót és szecskázót is találhatunk, amely a legtöbb szempont szerint elfogadható eredményt ért el. 

További eredmények és a tesztelt aprító- és szecskázógépek részletes értékelése elérhető a Tudatos Vásárlók Egyesületének termékteszt oldalán, ahol könnyen össze is lehet hasonlítani a termékeket a különböző vizsgált szempontok és technikai paraméterek alapján. 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás