fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Ugyan már Black Friday, élvezd velünk a Ne vásárolj semmit! napot!

| Tudatos Vásárló

Még sincs az rendjén, hogy egyre többet törődünk a vásárlással, miközben az élet fontos pillanatai úgy suhannak el mellettünk, hogy utólag csak bámulunk. Ne hagyd magad, tarts velünk a Ne vásárolj semmit! napon és utána is, ez lesz a mániákus fogyasztás elleni jelképes tiltakozásunk.

Ne vásárolj semmit! napot Magyarországon is a Fekete Pénteken tartjuk, ez idén november 27-re esik. Miért épp ezen a napon? Ennek oka egyrészt a nemzetközi akciónaphoz való csatlakozás, másrészt a magyar vásárlási statisztikák is azt mutatják, hogy novemberben legtöbbet a Fekete Pénteken költünk. Novemberben ráadásul már nálunk is javában zajlik a nagy karácsonyi reklámhadjárat, mintha a karácsonyra más módon nem is lehetne készülni, csak vásárlással.

Hogyan vágjunk neki a karácsony előtti vásárlási szezonnak? A Tudatos Vásárlók 5+1 tanácsa

Különösebb dolgot nem is kell tenned ezen a napon: egyszerűen ne vásárolj. Nem arról van szó, hogy nem vehetsz vécépapírt, buszjegyet, ebédet, vagy hogy nem vehetnéd meg a vacsorának valót – az egy napos fogyasztói böjt kifejezetten a boltok tudatos elkerülésére vonatkozik: használd az idődet valami másra!

Ha többet is tennél a szimpla nemvásárlásnál, válassz ki a következőkből magadnak egyet, amit ma vagy a következő napokon, hetekben a fogyasztás helyett örömmel csinálsz. Kattints a képre – ez lesz a Te személyes vállalásod.


A cikk az Innovációs és Technológiai Minisztérium (FV-I-18-19) támogatásával készült.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára