fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Termelői piac és fesztivál a Millenárison egész nyáron

| Tudatos Vásárló

A Millenáris Park ad otthont a július 21-én kezdődő Zöld Krajcáros Termelői Piac és Fesztivál idei nyári rendezvényeinek, melyet az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület szervez. A kóstolók, koncertek, játékok mellett az érdeklődők megismerhetik a mindennapjaikba bevezethető környezettudatos fortélyokat.

Összesen 10 civil szervezet csatlakozott a rendezvényhez: az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület mellett a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Humusz Szövetség, az Ökoszolgálat Alapítvány, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, az E-misszió Egyesület, a Magosfa Alapítvány, a ZÖFI, a GATE Zöld Klub, és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége lesznek az egyes témanapoknak házigazdái. A fesztivál fő üzenete a helyi termékek fogyasztása, a környezettudatos életmód és szemlélet, s mindezek gyakorlati alkalmazása a hétköznapokban .

A programok között található „biokonyhászat árokparti növényekből, nyári ízek télen napenergiával, kozmetikum bemutató és kence-keverde a népszerű Lukrécia Kencéi bloggertől. Bemutatkozik a hazai Slow Food mozgalom, az érdeklődők megismerkedhetnek a szalmaház-építéssel, vagy a Bringakonyhán megjavíttathatják a helyszínen a kerékpárjukat.

A rendezvény időpontja: 

  • július 21-22.
  • augusztus 4-5.
  • augusztus 17-18-19.
  • augusztus 24-25-26

A nyári rendezvény­sorozat minden napján helyi termelők kínálják bio és helyi élelmiszereiket, melyek felhasználásával ebédidőben a gasztronómiai élvezetek hívei találnak kedvükre valót. A fesztivál séfje a helyszínen árusító termelőktől összegyűjtött alapanyagokból készít kóstolót a résztvevők számára.

A házigazda szervezetek játékos, gyermekek számára is élvezhető formában mutatják be a zöld életmód alapköveit, Naponta több alkalommal rendeznek a kicsiknek szóló programokat, emellett minden korosztálynak élvezetes szórakozást ígér a Zöld Krajcáros Játék. A logóval és tájékoztatóval megjelölt helyeken vidám, környezettudatos, szellemes feladatokat kell végrehajtani. Ha sikerül teljesíteni a feladatot, jutalmul egy csillogó Zöld Krajcárt kapnak. 5 zöld krajcár az információs pultnál tombolaszelvényre váltható be. Minden nap értékes, környezetbarát termékeket sorsolnak ki, valamint naponta egy kerékpárt!

Horváth Zoltán, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület elnöke véleménye szerint kiemelten fontos, hogy a fővárosban is a próbáljunk a környezetünkre odafigyelve élni: -„szeretnénk előmozdítani, hogy egyre többen használják a kerékpárt a mindennapokban, szaporodjanak a balkonkertek az erkélyeken és egyre többen alkalmazzák a környezetbarát praktikákat otthonukban.”

A fesztivál programja és további információk a www.zoldkrajcaros.hu oldalon találhatók.

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok