fbpx

| Tudatos Vásárló

Termelői piac és fesztivál a Millenárison egész nyáron

A Millenáris Park ad otthont a július 21-én kezdődő Zöld Krajcáros Termelői Piac és Fesztivál idei nyári rendezvényeinek, melyet az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület szervez. A kóstolók, koncertek, játékok mellett az érdeklődők megismerhetik a mindennapjaikba bevezethető környezettudatos fortélyokat.

Összesen 10 civil szervezet csatlakozott a rendezvényhez: az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület mellett a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Humusz Szövetség, az Ökoszolgálat Alapítvány, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, az E-misszió Egyesület, a Magosfa Alapítvány, a ZÖFI, a GATE Zöld Klub, és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége lesznek az egyes témanapoknak házigazdái. A fesztivál fő üzenete a helyi termékek fogyasztása, a környezettudatos életmód és szemlélet, s mindezek gyakorlati alkalmazása a hétköznapokban .

A programok között található „biokonyhászat árokparti növényekből, nyári ízek télen napenergiával, kozmetikum bemutató és kence-keverde a népszerű Lukrécia Kencéi bloggertől. Bemutatkozik a hazai Slow Food mozgalom, az érdeklődők megismerkedhetnek a szalmaház-építéssel, vagy a Bringakonyhán megjavíttathatják a helyszínen a kerékpárjukat.

A rendezvény időpontja: 

 • július 21-22.
 • augusztus 4-5.
 • augusztus 17-18-19.
 • augusztus 24-25-26

A nyári rendezvény­sorozat minden napján helyi termelők kínálják bio és helyi élelmiszereiket, melyek felhasználásával ebédidőben a gasztronómiai élvezetek hívei találnak kedvükre valót. A fesztivál séfje a helyszínen árusító termelőktől összegyűjtött alapanyagokból készít kóstolót a résztvevők számára.

A házigazda szervezetek játékos, gyermekek számára is élvezhető formában mutatják be a zöld életmód alapköveit, Naponta több alkalommal rendeznek a kicsiknek szóló programokat, emellett minden korosztálynak élvezetes szórakozást ígér a Zöld Krajcáros Játék. A logóval és tájékoztatóval megjelölt helyeken vidám, környezettudatos, szellemes feladatokat kell végrehajtani. Ha sikerül teljesíteni a feladatot, jutalmul egy csillogó Zöld Krajcárt kapnak. 5 zöld krajcár az információs pultnál tombolaszelvényre váltható be. Minden nap értékes, környezetbarát termékeket sorsolnak ki, valamint naponta egy kerékpárt!

Horváth Zoltán, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület elnöke véleménye szerint kiemelten fontos, hogy a fővárosban is a próbáljunk a környezetünkre odafigyelve élni: -„szeretnénk előmozdítani, hogy egyre többen használják a kerékpárt a mindennapokban, szaporodjanak a balkonkertek az erkélyeken és egyre többen alkalmazzák a környezetbarát praktikákat otthonukban.”

A fesztivál programja és további információk a www.zoldkrajcaros.hu oldalon találhatók.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás