fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Tekerj, sétálj, told ki a Túllövés Napját!

Ha a világon az összes autóhasználatot 50%-kal csökkentenénk, és helyette a kerékpárt, a tömegközlekedést vagy a gyaloglást választanánk, az 10 nappal tolná későbbre a Túllövés Napját. Mutatjuk hogyan. 

2017-ben augusztus 2-ra esik a globális túlfogyasztás vagyis Túllövés Napja. Az emberi életterek közül a városokat terheli a legnagyobb felelősség a globális ökológiai lábnyom növekedésében. Ha ez így folytatódik, 2050-re a Föld népességének 70-80%-a városlakó lesz. 

Global Footprint Network minden évben kiszámítja, hogy az adott évben mennyi erőforrás érhető el, illetve mennyit képes a Föld megújítani, hogy ellensúlyozza az ember ökológiai lábnyomát, így jön ki a túlfogyasztás napja.

A leggyakoribb megvalósítása ezeknek a törekvéseknek az energiahatékony épületek elterjedése, illetve a megfelelően kiépített tömegközlekedés.Éppen ezért a jövőben az előrelátó várostervezésnek és a fenntartható városfejlesztési stratégiáknak meghatározó szerepet kellene játszania a természeti értékek megőrzésében és az emberi életterek ésszerű kialakításában.

Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok között szerepel:

 • a városok környezetterhelésének csökkentése;

 • biztonságos, megfizethető, elérhető és fenntartható közlekedési rendszerekhez való hozzáférés, a tömegközlekedés bővítésével;

 • társadalmi részvételén alapuló, integrált, fenntartható várostervezés és –menedzsment.

 

Mi tehetsz Te? 

További információért kattints a lenti képekre.

Köszönjük a közreműködést Krausz Dórának!


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!

 


 

 
Készült a Nemzeti Kulturális Alap 201201/00196 jelü pályázat támogatásával. 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás