fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Nem akármilyen technológiai cég a legzöldebb 2017-ben

| Tudatos Vásárló Domokos Kata

A Fairphone kapta a legtöbb pontot a Greenpeace vezető technológiai cégeket rangsoroló idei listáján.

A környezetvédelmi szervezet a világ 17 legnépszerűbb elektronikai cégét rangsorolta a környezetre gyakorolt hatásuk szempontjából. Vizsgálták az energiahatékonyságot, a nyersanyag-felhasználást, és a létrejövő hulladék, károsanyag kezelését.

A Guide to Greener Electronics 2017 néven megjelent eredmény szerint a fenti szempontok alapján a Fairphone a legjobb (B minősítést kapott), ami azért is nagyszerű hír az etikus mobiltelefon-gyártónak, mert idén először kerültek be a versenybe.

A Fairphone, illetve legújabb verziója, a Fairphone 2 tulajdonságairól korábban már részletesen beszámoltunk: az etikus telefon sokáig működik, egy csavarhúzóval javítható, bármelyik alkatrésze – processzor, kijelző, mikrofon, kamera, stb – ki-beszerelhető.

Alapanyagai etikus forrásból származnak, például csak konfliktusmentes alapanyagokat, fairtrade aranyat tartalmaz. Ha pedig tönkremegy, anyagait újrahasznosítják.

A rangsorban a második az Apple lett.

Forrás: Greenpeace


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!


 

         Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-17-2017-00014 jelű pályázat keretében valósult meg.  

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára