fbpx

| Tudatos Vásárló Domokos Kata

Nem akármilyen technológiai cég a legzöldebb 2017-ben

A Fairphone kapta a legtöbb pontot a Greenpeace vezető technológiai cégeket rangsoroló idei listáján.

A környezetvédelmi szervezet a világ 17 legnépszerűbb elektronikai cégét rangsorolta a környezetre gyakorolt hatásuk szempontjából. Vizsgálták az energiahatékonyságot, a nyersanyag-felhasználást, és a létrejövő hulladék, károsanyag kezelését.

A Guide to Greener Electronics 2017 néven megjelent eredmény szerint a fenti szempontok alapján a Fairphone a legjobb (B minősítést kapott), ami azért is nagyszerű hír az etikus mobiltelefon-gyártónak, mert idén először kerültek be a versenybe.

A Fairphone, illetve legújabb verziója, a Fairphone 2 tulajdonságairól korábban már részletesen beszámoltunk: az etikus telefon sokáig működik, egy csavarhúzóval javítható, bármelyik alkatrésze – processzor, kijelző, mikrofon, kamera, stb – ki-beszerelhető.

Alapanyagai etikus forrásból származnak, például csak konfliktusmentes alapanyagokat, fairtrade aranyat tartalmaz. Ha pedig tönkremegy, anyagait újrahasznosítják.

A rangsorban a második az Apple lett.

Forrás: Greenpeace


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!


 

         Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-17-2017-00014 jelű pályázat keretében valósult meg.  

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás