fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Nagy család – kislábnyom: zöld családi verseny

| Tudatos Vásárló

A „Nagycsalád – kis lábnyom” kampány keretén belül 2010. október 20-tól egy fél évig tartó fogyasztásmérős, energiamegtakarítós, feladatmegoldós versenyt indítunk a vállalkozó kedvű családoknak!

A GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által szervezett verseny célja, hogy ki-ki megmutathassa:

  • nem csak elméletben tud takarékoskodni
  • és a fogyasztásával párhuzamosan a szén-dioxid kibocsátása, azaz karbon-lábnyoma is csökken.

A résztvevő családok…

…mérik a fogyasztásukat, azaz havonta leolvassák a mérőórákat és az adatokat a karbonkalkulator.hu oldalon rögzítik, hogy a változás követhető legyen;

…a klímabarát otthon kialakításáról szóló képzésen hallottak vagy a honlapról letölthető útmutató, illetve saját ötleteik alapján – a családtagok bevonásával és a háztartási klíma audit segítségével – megtakarítási intézkedéseket tesznek (Beugró feladat)

…a környezettudatosság és energiamegtakarítás témaköreiben oldanak meg kreatív feladatokat (a féléves verseny alatt 3-at).

A családok egyik legfőbb nyereménye a megtakarított energia, illetve a legjobbak a projekt végén megjelenő, családi megtakarításos példákat tartalmazó esettanulmánykötetbe is bekerülnek.

Emellett, természetesen minden régióban  (Pest megye és Budapest kivételével) értékes nyereményeket lehet nyerni (pl.: kerékpár, öko-nyaralás, környezetbarát termékcsomag).  A folyamatosan feltöltött fogyasztási adatokat és a beküldött 3+1 feladatot egy szakmai zsűri pontozza. Amely családok (régiónként 4) a legtöbb pontot kapják, azok vehetik át személyesen a 2011 áprilisában megrendezésre kerülő zárórendezvényen a nyereményeket.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok