fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Milupa-tápszereket vontak ki a forgalomból

| Tudatos Vásárló

A tápszer túl magas vitamin- és ásványianyag-tartalma szorulást, hányást vagy hasmenést okozhat. A gyártó visszahívta a termékeket. A kifogásolt Milupa termékek visszagyűjtését az ÁNTSZ ellenőrzi.

A forgalmazó Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft. 2011. március 11.-én arról értesítette az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetet, hogy két termékét visszahívja.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a magyarországi forgalmazó cégnél ellenőrzést végzett. Ennek során kiderült: fogyasztói kifogás miatt vizsgálták meg a tápszereket a németországi gyártó laboratóriumában. A két termékmintában az előírtnál magasabb mennyiségű vitamint és ásványi anyagot találtak. Mivel a minták kifogásolhatóak voltak, ezért további – azonos időben gyártott – tápszert is megvizsgáltak, információink szerint közel 400 terméket. Több kifogásolt eredmény azonban nem született. Ennek ellenére a gyártó valamennyi olyan termékét visszahívta, amelyek a kifogásolt tápszerekkel egyidőben készültek.

A visszahívott termékeket a Numil Kft. visszaveszi, és az árát visszatéríti. A termék dobozának felső részén lévő lejárati dátumot tartalmazó részt ki kell vágni, és értesítési címmel valamint telefonszámmal beküldeni a következő címre:
Numil Kft 
Termékvisszaküldés
Pf 40. Budapest 1555

Forrás: milupa.hu

A visszahívott termékek:

  • Milupa Komfort 1

lejárati idő: 2012.03.16. és 2012.04.21. között
forgalmazás helye: gyógyszertárak

  • Milupa Milumil HA 1

lejárati idő: 2011.12.29. és 2012.02.24. között
forgalmazás helye: gyógyszertárak, Rossmann üzletek, Auchan Magyarország Kft. üzletei

 

A visszahívás kizárólag a fent említett lejárattal rendelkező 2 termékre vonatkozik. Termékinformációval kapcsolatban a termékek csomagolásán is megtalálható (+36)80331233-as zöldszámon érdeklődhetnek az érintettek.

Ha egy tápszerben több a vitamin, illetve az ásványi anyag a megengedettnél, akkor azt a megszokottól eltérő szín, íz és illat miatt a gyerekek elutasíthatják. A termék elfogyasztása esetén szorulás, ritkább esetben hányás és hasmenés fordulhat elő. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal megkezdte a forgalmazó helyeken, egészségügyi gyermek-intézményekben a kifogásolt Milupa termékek visszagyűjtésének ellenőrzését.

 

Forrás: ANTSZ

Kép [cc] milupa

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok