fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Így vásárolj e-kütyüt karácsonyra

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A legtöbben játékot, háztartási gépet, szórakoztató elektronikai eszközt ajándékoznak karácsonyra, ilyesmivel lepik meg családjukat. Vagy saját magukat. Tesztjeinkből kiderült, hogy a magas ár nem garancia a jó minőségre. Mire figyelj hangfal, fejhallgató vagy e-book olvasó vásárlásnál? 

Vezetékes és drótnélküli fülhallgatók, fejhallgatók

1. Habár általánosságban elmondható, hogy a fülre illeszthető és a fület befedő fejhallgatók jobb hangzást biztosítanak, már kaphatók olyan hallójárati fülhallgatók, amelyek hangminőségben messze verik a közepes vagy gyengébb típusú fülre illeszthető vagy fület befedő fejhallgatókat.

2. Szinte mindegyik gyártónak van hangzás szempontjából sokkal gyengébben szereplő terméke is, vagyis önmagában a márkanév nem feltétlenül irányadó a vásárlásnál.

3. A fülhallgató előnye, hogy könnyű, kis helyen elfér és olcsóbb, mint a másik két típus, és inkább alkalmasak sportoláshoz. Érdemes olyat választani, ahol a gyártó különböző méretű füldugóval kínálja a terméket, mert így inkább megtalálhatjuk azt, amelyik jobban illeszkedik a fülünkhöz. A tesztet itt veheted meg.
 

 

E-book olvasók

1. A tesztelt 24 készülékből 20 olyan találtunk, amelyben az akku több mint két hétig bírja egy feltöltéssel, mindössze 3 készülék volt, amelyik csak közel egy hétig bírja.

2. Tesztünkben 15 termék kapott közepes vagy annál jobb pontot abból a szempontból, mennyire bírják a karcolást, ütést, vagyis a többség elég strapabírónak bizonyult.

3. Csak az ár alapján nem érdemes választani: a drágább árkategóriában simán vannak olyan termékek, amelyek a minőségi lista végére kerültek. Az élmezőnyhöz közel ugyanakkor hasonlóan jó szintet hoznak 40-45 ezer forintos készülékek is.

Tesztünkben kereshetsz készüléket az alapján, mennyire strapabíró, mennyi az akku üzemideje, milyen könnyen olvasható, kezelhető, rendelkezik-e speciális funkciókkal.

 

Vezeték nélküli hangfalak

1. Habár néhány éve a vezetékes kapcsolat még jobb hangminőséget biztosított, mint a vezeték nélküli, mára gyakorlatilag megszűnt a különbség a két műfaj között, és minimális hangzásbeli különbség van a Wifi kapcsolat javára a Bloutooth-szal szemben.


Iratkozz fel a Tudatos Vásárló Tesztek hírlevelére, hogy azonnal értesülj az újonnan megjelenő tesztjeinkről.

* indicates required


2. Ha Bloutooth vagy Wifi kapcsolatos készülék között szeretnénk választani, vegyük figyelembe, hogy a Bluetooth-nál előny, hogy nem függünk az internet eléréstől, hátránya viszont a kis hatótávolság: kb. 10 méter fölött már megszakad a kapcsolat.

3. Ha már van otthon egy jól működő vezetékes hangfalunk, nem érdemes újra cserélni. Sokkal olcsóbb, ha csak egy Bluetooth-adaptert veszünk, és azt összekapcsoljuk a vezetékes hangfallal. Az adapterek az ára nagyságrendileg 3.000 és 15.000 forint között mozog.

Nézd meg a gyártóktól független vezeték nélküli hangfal tesztünket, és válassz a saját szempontjaid szerint, pl. hogy milyen a hangminőség, mennyire sokoldalú, milyen könnyű kezelni.   

Képek: pixabay.com


Ha te is egy vagy a több mint egymillió olvasónkból, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését.

Így tudsz hozzájárulni Te is, hogy összegyűljön a 3.000.000 forint 2018. december végéig.

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000FT adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró vagy hatalmas hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

Köszönjük a támogatást!


 

A cikk az Innovációs és Technológiai Minisztérium (FV-I-18-19) támogatásával készült.

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára