fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Így vásárolj e-kütyüt karácsonyra

A legtöbben játékot, háztartási gépet, szórakoztató elektronikai eszközt ajándékoznak karácsonyra, ilyesmivel lepik meg családjukat. Vagy saját magukat. Tesztjeinkből kiderült, hogy a magas ár nem garancia a jó minőségre. Mire figyelj hangfal, fejhallgató vagy e-book olvasó vásárlásnál? 

Vezetékes és drótnélküli fülhallgatók, fejhallgatók

1. Habár általánosságban elmondható, hogy a fülre illeszthető és a fület befedő fejhallgatók jobb hangzást biztosítanak, már kaphatók olyan hallójárati fülhallgatók, amelyek hangminőségben messze verik a közepes vagy gyengébb típusú fülre illeszthető vagy fület befedő fejhallgatókat.

2. Szinte mindegyik gyártónak van hangzás szempontjából sokkal gyengébben szereplő terméke is, vagyis önmagában a márkanév nem feltétlenül irányadó a vásárlásnál.

3. A fülhallgató előnye, hogy könnyű, kis helyen elfér és olcsóbb, mint a másik két típus, és inkább alkalmasak sportoláshoz. Érdemes olyat választani, ahol a gyártó különböző méretű füldugóval kínálja a terméket, mert így inkább megtalálhatjuk azt, amelyik jobban illeszkedik a fülünkhöz. A tesztet itt veheted meg.
 

 

E-book olvasók

1. A tesztelt 24 készülékből 20 olyan találtunk, amelyben az akku több mint két hétig bírja egy feltöltéssel, mindössze 3 készülék volt, amelyik csak közel egy hétig bírja.

2. Tesztünkben 15 termék kapott közepes vagy annál jobb pontot abból a szempontból, mennyire bírják a karcolást, ütést, vagyis a többség elég strapabírónak bizonyult.

3. Csak az ár alapján nem érdemes választani: a drágább árkategóriában simán vannak olyan termékek, amelyek a minőségi lista végére kerültek. Az élmezőnyhöz közel ugyanakkor hasonlóan jó szintet hoznak 40-45 ezer forintos készülékek is.

Tesztünkben kereshetsz készüléket az alapján, mennyire strapabíró, mennyi az akku üzemideje, milyen könnyen olvasható, kezelhető, rendelkezik-e speciális funkciókkal.

 

Vezeték nélküli hangfalak

1. Habár néhány éve a vezetékes kapcsolat még jobb hangminőséget biztosított, mint a vezeték nélküli, mára gyakorlatilag megszűnt a különbség a két műfaj között, és minimális hangzásbeli különbség van a Wifi kapcsolat javára a Bloutooth-szal szemben.


Iratkozz fel a Tudatos Vásárló Tesztek hírlevelére, hogy azonnal értesülj az újonnan megjelenő tesztjeinkről.

* indicates required


2. Ha Bloutooth vagy Wifi kapcsolatos készülék között szeretnénk választani, vegyük figyelembe, hogy a Bluetooth-nál előny, hogy nem függünk az internet eléréstől, hátránya viszont a kis hatótávolság: kb. 10 méter fölött már megszakad a kapcsolat.

3. Ha már van otthon egy jól működő vezetékes hangfalunk, nem érdemes újra cserélni. Sokkal olcsóbb, ha csak egy Bluetooth-adaptert veszünk, és azt összekapcsoljuk a vezetékes hangfallal. Az adapterek az ára nagyságrendileg 3.000 és 15.000 forint között mozog.

Nézd meg a gyártóktól független vezeték nélküli hangfal tesztünket, és válassz a saját szempontjaid szerint, pl. hogy milyen a hangminőség, mennyire sokoldalú, milyen könnyű kezelni.   

Képek: pixabay.com


Ha te is egy vagy a több mint egymillió olvasónkból, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését.

Így tudsz hozzájárulni Te is, hogy összegyűljön a 3.000.000 forint 2018. december végéig.

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000FT adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró vagy hatalmas hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

Köszönjük a támogatást!


 

A cikk az Innovációs és Technológiai Minisztérium (FV-I-18-19) támogatásával készült.

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás