Szabályozási háttér
-
a fogyasztók egészségét nem veszélyezteti
-
alkalmazása technológiailag szükséges
-
mindenkori alkalmazása nem szolgál a fogyasztó megtévesztésére
-
megfelel az uniószerte kötelező, részletesen meghatározott tisztasági követelményeknek.
Az Európai Unió előírásai:
-
1333/2008/EK Rendelet az élelmiszer-adalékanyagokról
-
231/2012/EU Rendelet az élelmiszer- adalékok specifikációinak meghatározásáról
-
1924/2006/EK Rendelet az élelmiszerekkel kapcsolatos, tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állításokról
-
1925/2006/EK Rendelet a vitaminok, ásványi anyagok és bizonyos egyéb anyagok élelmiszerekhez történő hozzáadásáról
-
432/2012/EK Rendelet a nem a betegségek kockázatának csökkentését, illetve a gyermekek fejlődését és egészségét érintő, élelmiszerekkel kapcsolatos, egészségre vonatkozó, engedélyezett állítások jegyzékének megállapításáról
-
90/496/EGK Irányelv az élelmiszerek tápértékjelöléséről
-
1169/2011/EU Rendelet a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról
-
Beépítve a Magyar Élelmiszerkönyvbe