fbpx
adó 1%

| Tudatos Vásárló

Támogass 1%-kal, és mi kiderítjük, megmérjük, megírjuk!

Köszönjük, hogy az előző években sokan nekünk ajánlottátok adótok 1%-át! Idén is számítunk Rátok, mert együtt elérhetjük, hogy Magyarországon idén több fiatal gazda vágjon bele a környezetkímélő és egészséges élelmiszert termelő közösségi mezőgazdálkodásba. Hogy további háztartási vegyszerekről derítsük ki, mennyire károsak vagy épp biztonságosak. Hogy közösségi programjainkon, eseményeinken mások is megtapasztalják, hogy a fenntartható életmód megoldható. Hogy olyan fogyasztóvédelmi hírekről írjunk, amikről máshol nem olvashattok. Mindezt reklámok nélkül. A Tudatos Vásárlók Egyesülete adószáma: 18245770-1-43

Miért nekünk?

A Földet csak a fogyasztási szokásokon keresztül menthetjük meg. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a fenntartható fogyasztásért küzdő hazai közhasznú civil szervezet. Működésünket magánszemélyek támogatásai, pályázati források és fizetős tesztjeink biztosítják.

Szakmai függetlenségünket csak úgy tudjuk megőrizni, hogy

nem publikálunk szponzorált tartalmakat

nem fogadunk el vállalati adományokat, ajándékokat

nem kérünk az általuk kínált reklámbevételekből.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy

 • cikkeinkben nem zavarnak reklámok, ilyet egyetlen oldalunkon, médiafelületünkön sem látsz.
 • amikor egy gyártó/márka/termék értékelését olvasod, biztos lehetsz benne, hogy véleményünket nem befolyásolta reklámbevétel, adomány, ajándék vagy más együttműködés.
 • Honlapunk tulajdonosa maga az egyesület, ezért nem veszélyeztet minket a tulajdonosi befolyásolás vagy a médiafogyasztási szokások hirtelen megváltozása.

Rendelkezek most online

ökokör záró workshop

Ez a függetlenség viszont azt is jelenti, hogy munkánkat kizárólag a Ti adományaitokból, terméktesztjeinkből és pályázati pénzekből tudjuk folytatni.

Ezért látható egyes cikkeink alján a pályázati támogató, és ezért kínáljuk terméktesztjeink egy részét – igyekezeteink szerint – egy megfizethető összegért. Ezek a források azonban bizonytalanok, nagyban függnek például a hazai minisztériumok aktuális preferenciáitól.

Ezért jelent nekünk sokat, ha adód 1%-ával, egyszer-egyszer vagy mégjobb, ha rendszeresen, számunkra kiszámíthatóan támogatsz.

Hogyan ajánlhatod fel nekünk az 1%-od?

Az adóbevallás benyújtásának határideje 2024. május 21.

A NAV által elkészített bevallást március 15-étől lehet megnézni és jóváhagyni.

Az SZJA 1%-ról az adóbevallással együtt, vagy akár most is rendelkezhetsz az Ügyfélkapun vagy postán.

Rendelkezek most online

Online rendelkezés:

 1. Nyisd meg az e-SZJA felületét: https://eszja.nav.gov.hu/
 2. Lépj be az Ügyfélkapuba, majd az “1+1%-os nyilatkozat” résznél kattints a NYILATKOZOM gombra.
 3. Az Azonosítás kitöltése nem kötelező. Ha kitöltöd, akkor a kedvezményezett civil szervezet fel tudja venni Veled a kapcsolatot.
 4. A rendelkezés résznél az üres mezőbe másold be alapítványunk adószámát: 18245770-1-43
 5. A rendszer automatikusan kitölti a civil kedvezményezett nevét.
 6. Az ELLENŐRZÉS gombra kattintva nézze át, hogy helyesek-e az adatok.
 7. Nyomd meg a MENTÉS gombot, ha mindent rendben találtál.
 8. Végül kattintson a TOVÁBB A BEADÁSHOZ –> BEADÁS gombokra.

Ne feledd, az adóbevallástól függetlenül is támogathatod tevékenységünket, legyél alkalmi vagy rendszeres adományozónk, vagy vásárold meg, fizess elő tesztjeinkre!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete adószáma: 18245770-1-43

Mi történik a pénzeddel, ha hozzánk kerül?

 • felkutatjuk, kipróbáljuk és értékeljük az etikus és környezetbarát életmód megoldásait,
 • újabb és újabb követőkkel ismertetjük meg a biztonságos, környezetileg, társadalmilag is fenntartható vásárlást,
 • a fogyasztókkal együtt nyomást gyakorolunk a cégekre és elérjük, hogy megérje nekik a fenntartható irányba fordulni,
 • támogatjuk a biztonságos, helyi, fenntartható élelmiszerforrásokat Magyarországon.

CSA biokert Szigetmonostor pakolás

SZJA 1%-odat arra használjuk, hogy:

 • fő fókuszunkban tartsuk a használati tárgyainkban „rejtetten” megtalálható, egészségre káros anyagokkal kapcsolatos terméktesztelést, tájékoztatást és jogszabályozói nyomásgyakorlást. Őszre készül el első tesztünk, melyben az alsóneműk textilfestékében található biszfenolok szintjét mérjük meg,
 • megújítsuk ÖkoKör programunkat, visszajelzéseitek alapján új témákat és tartalmakat emeljünk be (pl. takarékosság, veszélyes vegyi anyagok, digitális detox),
 • folytassuk webinár sorozatunkat, illetve podcastot indítsunk, amelyekben szó lesz tárgyaink rejtett vegyi anyag tartalmáról, greenwashingról, szezonális táplálkozásról, és sok más zöld témáról,
 • új területeken ránthassuk le a leplet zöldre festési praktikákról,
 • kevésbé ismert gabonafajták népszerűsítésébe fogjunk, hogy további teret nyerhessen a változatos, egészséges és szezonális táplálkozás itthon is,
 • közösségi tesztjeinkkel és kihívásainkkal idén is újabb többszáz embert akarunk meggyőzni arról, hogy lépjen egyet a fenntarthatóság felé,
 • olyan fogyasztóvédelmi hírekről írhassunk, amelyekről máshol nem olvashattok.  

Rendelkezek most online

Mindenki számít

Ne gondold, hogy csak egy csepp vagy a tengerben – a tengerben minden csepp számít. Célunk, hogy az ökotudatos életmódot és vásárlási szempontokat ne csak a “szuperzöldek” tartsák szem előtt, hanem egyre szélesebb körben terjesszük el. Hogy a szkeptikusok, hitetlenkedők és érdektelenek is megtapasztalják és elhiggyék, hogy a fenntartható fogyasztás az egyedüli út. Ezért cikkeinkkel, rendezvényeinkkel, kihívásainkkal, képzéseinkkel a fenntartható fogyasztói szokások és a tudatos vásárlás elterjedését támogatjuk bárki számára, az élet bármely területén.

2023-ban adományaitokból elértük 

 •  Már közel 24 ezren követik Instagram csatornánkat, és 84 ezren Facebook híreinket, 1,3 millióan böngészik oldalunkat. 
 • 55-en végezték el csoportvezető képzésünket, és 33 Ökokör csoportban több mint 400-an zöldültek velünk az év során
 • Idén rekord számú, 9 új közösségi gazdaság indul az országban, és nagy örömünkre a gazdák nagyrészének 4 részes Légy a részese! képzésünk segített az indulásban
 • Több százan voltak kíváncsiak és jöttek el februárban Családi napunkra, és ismerkedtek meg a közösségi gazdákkal.
 • Tavasszal megújult Termékteszt weboldalunk, gyorsabb, áttekinthetőbb lett, és még több objektív teszttel vár Téged is.
 • 29 új vagy frissített terméktesztünk, köztük 4 ingyenes teszt jelent meg, 3 új VIP teszttel bővítettük a szupertagjaink járó szolgáltatásunkat, a tudatos vásárlói döntéseket pedig további támogattuk.
 • Tudatos Vásárlók applikációnkat már 24 ezren töltötték le! Bővítés után most már ökocímkés termékekre, pálmaolaj mentes, fair trade és bio csokis édességekre is rákereshetsz.  
 •  STOP Greenwashing! kampányunkat folytatva, nemzetközi összefogásban feltártuk visszásságokat a légitársaságok és  PET palack forgalmazók háza tájáról.
 • A környezetünkben található vegyi anyagokkal foglalkozó ToxFree kampányunkhoz már közel százan csatlakoztatok. Vegyi anyagok jelenlétét keressük, első körben a  biszphenolok jelenlétét teszteljük alsóneműkben.
 • Több százan érdeklődtek ősgabonákat és hüvelyeseket népszerűsítő kampányunk iránt, vettek részt szezonális kihívásainkban és inspirálódtak webináriumainkból.
 • Találkozhattunk A tölgy című film zártkörű vetítésén és többen velünk tartottatok városi Imagine sétánkon is, ahol a budapesti zöld udvaroknak eredtünk a nyomába

Rendelkezek most online

Segítséged sokat jelent nekünk, köszönjük!

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás