fbpx

E 350 – Nátrium-malát

Leírás

A nátrium-malát az almasav (E 296) nátriumsója. Az almasavhoz hasonlóan a malátok minden élő sejtben megtalálhatóak.

Előállítás

A nátrium-malátot kémiai reakcióval almasavból állítják elő.

Használat

A nátrium-malát az összes élelmiszerben általánosan engedélyezett. Kivételt csupán a kezeletlen élelmiszerek jelentenek, valamint néhány egyéb termék, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatóak.

Az E 350 főként a következő élelmiszerekben engedélyezett:
• Gyümölcs- és zöldségkonzervek (mennyiségi korlátozás nélkül)
• Lekvár, dzsem, gyümölcszselé (mennyiségi korlátozás nélkül)
• Citromlé (max. 350 mg/kg)

Biztonság

A malátok veszélytelennek számítanak.

Lásd még


Ezekbe a típusokba tartozik

Támogass minket, hogy több hasznos tartalmat tudjunk mutatni neked a jövőben is!
Kapcsolódó cikkek
Még több cikk
Legfrissebb cikkek
Még több cikk
Legfrissebb videók

Segítünk a tudatos vásárlói döntésben!

Termék tesztek

Képezd magad a webinárjainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok