fbpx
magasnyomású mosó teszt 2024

Melyik a legjobb magasnyomású mosó? Tesztösszefoglaló

Sokan vártuk már ezt a napsütéses időszakot, hogy újra bőségesen szívhassuk magunkba a D-vitamint. Akinek van kertje, hamar lekapja a kerti bútorokról a téli csomagolást, hogy végre a szabadban fogyaszthassa a kávéját, vagy megnyissa a szezont egy baráti grillezéssel. Ilyenkor gyorsan szembesülhetünk azzal, hogy bizony nem lesz elég leporolni a székpárnákat. A kerti bútorokon vastagon áll a kosz, sőt, a terasz burkolatára is ráférne egy alapos takarítás, s a kerítésre már jobb, ha nem is emeljük a tekintetünket. Ha az ilyen jellegű feladatokkal szeretnénk gyorsan végezni, akkor válhat hasznunkra egy  magasnyomású mosó. Az autómosás mellett tulajdonképpen az egész kertet puccba vághatjuk egy jól kiválasztott darabbal. Hogy melyik lehet számunkra a legjobb, kiderül legfrissebb terméktesztünkből.

Ha magasnyomású mosóról van szó, elsőre talán az autómosás ugrik be legtöbbünknek. Azonban nagyon sok mindenre használhatjuk ezen túl is a ház körüli teendők során. Segítségével sokkal könnyebb tisztán tartani a házak homlokzatát, a térkövet, a járdát, a teraszt, a kerti bútorokat vagy akár a kerítést, a kerékpárunkat.

Általában bőven elegendő az elektromos típusok tudása és teljesítménye, ezért most ezekből teszteltük 8 márkaBosch, Fieldmann, Husqvarna, Kärcher, Nilfisk, Riwall PRO, Ryobi, Vytronix22 terméket nemzetközi együttműködésben.

Az alábbi 4 fő szempont szerint értékeltük a termékeket:

 • Teljesítmény – ezen belül vizsgáltuk a tisztítás hatékonyságát és a tisztítási időt is
 • Használhatóság
 • Zajszint
 • Vízfogyasztás

Tudj meg többet! A teljes teszt itt érhető el

Milyen szempontokat gondoljunk át vásárlás előtt?

Jó hír, hogy összességében teljes katasztrófába nem torkollott egyik magasnyomású mosóval való tisztítás sem. Jelentős különbségek adódtak viszont egy termék teljesítményén belül is attól függően, hogy milyen felülettel kellett megküzdenie. A tesztek során a készülékek hatékonyságát értékeltük beton, kültéri járólap, viacolor térkőlap, puhafa burkolat és autó tisztítása közben is.

Vásárlás előtt nem elég kizárólag a gép technikai paramétereit tanulmányozni, mert ugyanazokkal a paraméterekkel más-más eredményességet mutatnak a mosók tisztítandó felülettől és a használt fejtől függően. Gondoljuk végig, hogy mi jellemzően milyen felületek tisztítására használjuk leginkább, s az abban jeleskedő készüléket válasszuk.

Sok időt spórolhatunk meg, ha egy hatékonyabb gépet szerzünk be. A vizsgált gépekkel ugyanis egységnyi idő alatt szórópisztollyal megtisztított terület nagysága 1,7-5,5 m2 között mozgott. Ez fontos szempont lehet, ha rendszeresen tervezzük használni a magasnyomású mosónkat nagyobb területek vagy felületek mosására.

teszt oldal címlapi nyitókép

Mosógépet, kávéfőzőt, porszívót, hűtőt, air fryert vennél? Több ezer terméket hasonlítottunk össze, hogy Neked ne kelljen. Segítünk jól választani!

Teszteremények a Tudatos Vásárlón

 Amit még érdemes figyelembe venni, hogy tervezünk-e nehezen megközelíthető helyen is dolgozni a géppel. Ha igen, fontos szempont lesz számunkra a termék kialakítása, hogy biztosan könnyen hozzá tudjunk férni a tisztítandó felülethez. A tesztelők ilyen szempontból is vizsgálták a mosókat, így gyorsan ki tudjuk deríteni melyik mennyire alkalmas ilyesmire.

Az is kiderült, hogy ugyan a tesztelt gépek mért zajszintje tekintetében nem volt nagy különbség, azonban ugyanannyi decibel tudott igazán kellemetlen és egészen tűrhető hanghatásnak is bizonyulni a szubjektív szempontok szerint.

S ami szintén lényeges szempont mind a pénztárcánk, mind a környezeti szempontok szerint, hogy nagy különbségek vannak az egyes termékek vízhasználatában. 4-8l/perc közötti vízfogyasztást mértek a tesztekben szereplő magasnyomású mosók esetében. Vagyis akár a duplaannyi vizet is elfogyaszthatunk egységnyi idő alatt. A vízfogyasztás ráadásul nincs összefüggésben a gép tisztítási hatékonyságával.

A leggazdaságosabb ilyen szempontból egy Husqvarna készülék lett 4,4 l-es fogyasztással és kiváló tisztítási eredményekkel, míg a Nilfisk PREMIUM 180-10 8 l vízzel érte el ugyanazt.

Ez nem azt jelenti, hogy minden Nilfisk géppel pazarolni fogunk. A Nilfisk Core 130-6 Power Control Home 4,8l-es fogyasztással ért el hasonló tisztítási eredményeket. Egy márkán belül is találhatunk különböző minőségű termékeket, ezért nem érdemes csupán márkajelzés alapján dönteni. Érdemes utánajárni az adott termék konkrét tudásának és valós teljesítményének. Ezt nehéz megspórolni, mert ráadásul még csak nem is mindig a drágább a jobb.

Tudj meg többet! A teljes teszt itt érhető el

 

A magasnyomású mosók árával kapcsolatban arra érdemes figyelni, hogy különböző kiegészítőkkel vagy éppen anélkül kínálják őket, ami erősen befolyásolja az árat.

Ezt alaposan járjuk körbe vásárlás előtt, mert lehet kedvezőnek tűnik az ár, s kiderül, hogy még egy rakás extra felszerelést is be kell szerezzünk, ha a mi céljainknak megfelelően szeretnénk használni a készüléket.

Ha megvannak a saját szempontjaink, a termékteszt böngészése segíteni fog azok mentén szűrni és megtalálni a számunkra legmegfelelőbb darabot.

Miért érdemes fizetni a teszteredményért?

 • Ingyenes tesztoldalakat könnyű találni az interneten. Sokszor azonban ezeket az oldalakat a termék mögött álló gyártók, forgalmazók támogatják, és nem kell túl alaposnak vagy tudományosnak lenniük ahhoz, hogy magukat tesztnek nevezzék. Ezek az értékelések inkább bújtatott reklámnak tekinthetők.
 • A Tudatos Vásárlók terméktesztjei pártatlanok, tudományosak, alaposak és sajnos sok pénzbe kerül az elkészítésük.
 • Tesztjeinkben több tízmillió Ft összértékű, anonim módon vásárolt gépeket vizsgálunk.
 • A mi tesztjeink mindig függetlenek a gyártóktól és a forgalmazóktól, a saját pénzünkön tesztelünk – ezért kérjük a hozzájárulásodat.

Tudj meg többet! A teljes teszt itt érhető el

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás