fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Egy négyzetméter föld gazdái lehetnek a chillei gyerekek

| Tudatos Vásárló

A Tierros y Valle de los Ninos egy chilei kulturális, környezetvédelmi non-profit szervezet, már gyerekkorban kezdik a környezeti nevelést. A módszerüket az UNESCO is díjazta. 

A szervezet egy az UNESCO által is elismert módszert, nevelési eszközt használ a fenntartható fejlődésért. Fontosnak tartják, hogy a fiatalok már gyerekkorukban kapcsolódjanak a természethez, ezzel egy  életen át tartó gondolkodásmódot alapozzanak meg bennük.

Számos projektet visznek, többek között egy kertészeti programot is. Ennek keretében a gyerekek egy négyzetméternyi földet kapnak, amelyen maguk kertészkedhetnek, így tanulnak a biológiai sokféleségről.

 

Az ötlet egyszerű, a hatás óriási, és messzire mutat. Már mintegy 800 négyzetméteren zajlik ez a fajta oktatás, és 120 gyerek élvezi annak pozitív eredményeit. 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

A cikk a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében készült. A projektet az International Visegrad Fund támogatja.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok