Találat a #Hulladék, #közösség, #ofof, #ökokör, #vega címkére
Cikkek rendezése
BABA-MAMA, BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, Zöld Otthon mindenkinek
Wekerlei Közös kávézó és konyha: az igazi zero waste hely
Szezonális, vegán ételek szó szerint helyi alapanyagból Budapest közepén. Zöldségkosár átadó pont, vetőmag és palánta csere-bere helyszín. Helyi alapanyagok minden szinten, még a berendezés lomtalanításból származó helyi bútorokból, ablaktáblákból készült. A wekerlei Közös kávézó és konyhában jártunk, amely nemrég elnyerte a Felelős gasztrohős díját a fenntartható és szociálisan érzékeny vendéglátóhelyek versenyén.
ÖKOKÖRÖK
Itt jelezd, ha a közeljövőben csatlakoznál az ÖkoKörhöz!
Érdekel az ÖkoKör, de most nem fér bele az életedbe, mert túl sok a meló, ki se látszol a vizsgahegyek mögül vagy egyszerűen nagy a pörgés? Sebaj, bárkivel előfordul. Regisztrálj itt, és értesítünk, amikor lesz a következő csoportvezető képzés, vagy új csoportok indulnak. Hátha akkor jó időben talál a felhívás. Addig is olvasd korábbi […]
BABA-MAMA, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Veszélyes vegyi anyagokat találtak műanyagmentes tányérokban, szívószálakban
Számos egyszer használatos műanyag termék használata lesz tiltva az EU-ban 2021 júliusától, így Magyarországon is, alternatív megoldásokra lesz szükség. A műanyag szívószálak, evőeszközök és tányérok zöld alternatíváit vizsgálták fogyasztói szervezetek négy országban.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Minőségmegőrzési idő, fogyaszthatósági idő – mi a különbség?
Európában két spanyolországnyi területen termesztünk olyan élelmiszert, ami a szemétbe kerül, Magyarországon évente átlagosan 65 kg élelmiszert dobunk a szemetesbe. Az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez fontos tisztában lennünk azzal, mi a minőségmegőrzési és mi a fogyaszthatósági idő. Mennyire kell komolyan vennünk ezeket a dátumokat?
BABA-MAMA, DIVAT, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
15 kipróbált tipp takarékoskodáshoz a legnagyobb brit fogyasztói szervezettől
Készpénzzel való fizetéstől az akciós polcokon át az éhségig – a legnagyobb brit fogyasztói szervezet, a Which? nemrégiben arra kérte olvasóit, küldjék meg neki bevált spórolási praktikáikat. A beküldött válaszokból a fogyasztói szervezet összeállította top 15 tippjét takarékoskodáshoz, amit mi kiegészítettünk.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Le vagyunk maradva az újratölthető üvegek hasznosításában
2023 közepétől vezetik be itthon az italok csomagolásának betétdíjas rendszerét. Jelen állás szerint a rendszer inkább a begyűjtést fogja szorgalmazni, nem teszi kötelezővé például az újratöltést. Pedig a palackok újrahasználata az egyszerű újrahasznosításnál nagyobb mértékben csökkentené a környezetterhelést.
KONYHA ÉS KERT
Munch.hu: 75 tonna üvegházhatású gáz kibocsátását előzték meg
A Highlights of Hungary idei jelöltjei között új fenntarthatósági kezdeményezésekre is szavazhatunk, közöttük a Munch.hu-ra. Az élelmiszerpazarlás ellen létrehozott weboldalon és applikációval olyan ételeket rendelhetünk éttermektől, pékségekből, boltoktól és szállodáktól kedvezményesen, amelyek különben a kukában végeznék.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Még az MSC-védjegy sem garantálja, hogy fenntartható halat veszünk, állítja egy francia vizsgálat
Az európai uniós vizeken – elvben – a közös halászati politika biztosítja, hogy unokáink életében is legyen élet a kontinenst körülvevő tengerekben. Egy francia fogyasztói szervezet boltokban és piacokon vizsgálta a friss tengeri halak eredetét, és azt állítják, semmilyen módon nem javult a halászati gyakorlat, még az MSC-logó sem garancia arra, hogy a hal fenntartható […]
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A fenntartható életmódra is szavazhatunk a Highlights of Hungary-n
Non-profit kezdeményezésként 2014 óta díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket a Highlights of Hungary. Felelős Gasztrohős, Perma Gang, tájfajta paradicsomok – az idei jelöltek közt több remek fenntarthatósági kezdeményezésre is szavazhatunk.