Találat a #GoEAThical, #Helyi élelmiszer, #közösségi gazdaság bemutatkozás, #OurFoodOurFuture, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A fenntartható életmódra is szavazhatunk a Highlights of Hungary-n
Non-profit kezdeményezésként 2014 óta díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket a Highlights of Hungary. Felelős Gasztrohős, Perma Gang, tájfajta paradicsomok – az idei jelöltek közt több remek fenntarthatósági kezdeményezésre is szavazhatunk.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Soha nem késő bioélelmiszerre váltani az egészségedért
A szervezet glifozát szintje már 6 nap alatt jelentősen csökkenthető, ha áttérünk a bio élelmiszerek fogyasztására – mutatta ki nemrég egy tanulmány. Ez nem jelent mást, mint hogy soha nem késő elkezdeni a bio élelmiszerek fogyasztást, ha egészségesebben szeretnél élni. De mi is az a glifozát? Használják-e itthon a szert? Mit tegyünk, ha vegyszermentes zöldséghez […]
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Iránból származó szennyezett mazsolát hívott vissza a Tesco
A Tesco-Global Zrt. szermaradvány miatt visszahívta és kivonta a forgalomból egyik saját márkás mazsola termékét.
DIVAT, FOGYASZTÓ, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Tévedés: nem elég 1 hónap, hogy egy új szokás rögzüljön
- #egészséges életmód
- #fenntartható életmód
- #GoEAThical
- #Green and Safe LIFE-styles
- #Zöld Otthon nappali
Az év eleje a fogadalmak, elhatározás, életmódváltás ideje. Sportolni fogok, tisztább lesz a lakás, kevesebb húst fogunk enni, leszokom a cigiről, rászokunk a túrázásra. Az ebben segítő kihívások és applikációk java része arra a feltevésre épít, hogy a tartós változtatáshoz, egy szokás rögzüléséhez nagyjából 1 hónap kell. Hát nem egészen így van, de a jó […]
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A tojások is zászlót kaptak januártól
Január 1-jétől újabb termékköröknél vált kötelezővé a származási információk jelölése: a nem előre csomagolt tojásoknál a származási országot szövegesen is fel kell tüntetni a termék közelében és az ország zászlaját is kötelező megjeleníteni.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Kelbimbó
A káposztafélék családjába tartozó kelbimbó közeli rokona a karfiol és a karalábé. Jól tűri a fagyokat. Októbertől márciusig szedhető, illetve kapható. Néha szárával együtt találkozhatunk vele. Színe a világoszöldtől a vörösig terjed. Íze jellegzetes.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ha emberibb világot akarsz: fairtrade narancs
Magasabb életszínvonal, stabilabb piaci helyzet, biztos értékesítési csatornák. Többek között ezek a hozadékai, ha a brazíliai narancstermesztők csatlakoznak a minősített fair trade rendszerhez.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
PET-palack, sörösdoboz – kötelezően visszaváltják majd az italcsomagolásokat
December 15-én megszavazta a magyar Országgyűlés azt a törvénycsomagot, amely alapján kötelezően visszaváltandóak lesznek az italcsomagolások. Az elfogadott hulladékszabályozás alapján most a kormányon a sor, hogy meghatározza a betétdíjas rendszer működtetéséhez kapcsolódó konkrét előírásokat. A magyar lakosság 86%-a a visszaváltás mellett az italcsomagolások újratöltését is támogatja – emlékeztet a Greenpeace.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Ha emberibb világot akarsz: fairtrade kávé
A Földön naponta megközelítőleg 1,6 milliárd elfogyasztott csésze kávét fogyasztunk, ami több mint 125 millió ember megélhetését biztosítja. A Fairtrade International etikus, fenntarthatósági törekvéseinek középpontjában az a 25 millió kistermelő áll, akik a kávé 70-80%-át állítják elő a világon. Hogy a gazdák még több fairtrade kávét tudjanak termeszteni és eladni, ahhoz ránk, felelős fogyasztókra is […]
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Ha emberibb világot akarsz: fairtrade csokoládé és kakaó
A finom csokoládé idilli képe mögött egy humán szempontból sötét, gyászos díszlet is megtalálható. A kakaóbab munkaigényes, fáradtságos termelése sok helyen méltatlan körülmények között, mind a természetet, mind a termelésben résztvevőket kizsákmányoló módon zajlik.