Találat a #bioélelmiszer címkére
Cikkek rendezése
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
40 család kap tőlük friss zöldséget Szeged környékén – bemutatjuk a Bio Pipacs közösségi gazdaságát
A gazdaságokban télen sem áll meg az élet, de talán kisebb a sürgés-forgás. Ezért kerestük meg most a pusztaszeri Bio Pipacs közösségi gazdaságot, ahol Arnoldék több mint 40 családot látnak el biozöldséggel.
BABA-MAMA, KONYHA, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
Soha nem késő bioélelmiszerre váltani az egészségedért
A szervezet glifozát szintje már 6 nap alatt jelentősen csökkenthető, ha áttérünk a bio élelmiszerek fogyasztására – mutatta ki nemrég egy tanulmány. Ez nem jelent mást, mint hogy soha nem késő elkezdeni a bio élelmiszerek fogyasztást, ha egészségesebben szeretnél élni. De mi is az a glifozát? Használják-e itthon a szert? Mit tegyünk, ha vegyszermentes zöldséghez […]
KONYHA
Akár az erkélyeden is nőhet: újra a boltokban a ritka paradicsompalánták
A készlet erejéig idén újra kaphatóak az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet által nevelt, elfeledett tájfajta paradicsomok öko-palántái. Ezek azok a változatok, amelyek legjobban viselik a helyi időjárási- és talajviszonyokat, ízük, állaguk pedig tökéletesen passzol a hazai gasztronómiához.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Virágosélet – zöldségközösség a szőlőhegyen
- #bioélelmiszer
- #Helyi élelmiszer
- #idénynövény
- #közösség
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #Zöldség-gyümölcs
Fóris Anna és Ödön Pátkán él 3 gyermekével. 40 családot látnak el zöldséggel, gyümölccsel, gombával, fűszernövényekkel Székesfehérvár vonzáskörzetében.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Táncoskert Biogazdaság – tyúklízing, hústagság, boldog jószágok
Egy biogazdaság, ahol foglyok és fácánok nevelkednek, szárnyal a tyúklízing és hamarosan beindul az első hazai húsos közösségi gazdaság is.