Találat a #GoEAThical, #gomba, #ofof, #piac, #szezonális címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Pirospont a SPAR-nak: olyan logót vezettek be, ami segít nekünk pálmaolajmentes terméket választani
2019-re tervezték és meg is csinálták: teljesen pálmaolajmentesek lettek a SPAR bizonyos saját márkái, amit – hogy könnyebben megtaláljuk őket az üzletekben – külön logóval jelölnek. Bár TVE célja az, hogy a bio és különféle mentes termékekhez hasonlóan külön polcot kapjanak a PO-mentes termékek, a SPAR logóját örvendetes első lépésnek tartjuk.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Mandula
A mandula a rózsafélék családjába tartozik, közeli rokona a szilva. Két változata ismert. Az édes belsejűt fogyasztjuk, a keserűmandula fő felhasználási területe a gyógyszergyártás és az olajkészítés. A friss termés szeptember-októberben jelenik meg, és egész évben fogyasztható.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Így működnek a közösségi gazdaságok
Az alábbiakban bemutatjuk nektek, hogyan is működnek a hazánkban egyre népszerűbb közösségi gazdaságok. Most megtudhatod, hogyan válhatsz taggá és mit kell tudnod a működésről.
FOGYASZTÓ
Tippelj, mi az a márka, amit a legtöbbször vesznek meg a világon!
- #életmód
- #Fogyasztás
- #fogyasztás pszichológiája
- #Ital
- #kisbolt
- #multik
- #Nagylátószög
- #piac
- #Szupermarket
- #Testápolás
- #tisztálkodás
Nyilvánosságra hozta a napi fogyasztási cikkek márkáinak globális teljesítményét a Kantar Média. A leggyakrabban már 7. éve ugyanannak a márkának a termékét vesszük le vásárláskor a polcról Újdelhitől Nagykanizsáig – tavaly közel 6 milliárd alkalommal.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Ne mondd, hogy rosszabb a vászonszatyor!
Nemrégiben jelent meg a magyar médiában egy cikk Mégsem olyan jó a környezetnek a vászonszatyor címmel. Sokan megdöbbentek, a szkeptikusok pedig bizonyítva érezhették igazukat, a dán tanulmányra hivatkozó írás ugyanis nagyjából azt állítja: nehéz olyan mennyiségben használnunk a nejlonzacskókat, hogy azzal többet ártsunk a környezetünknek, mint egy vászonszatyorral, pláne, ha biopamutból készült. Az információ minket is gyomorba vágott, ezért utánajártunk, valóban így van-e.
FOGYASZTÓ
Eladási trükkök a pénztárzónában
„Csak még ezt a kólát, ha már itt van!” Ismerős mondat a kasszánál kígyózó sorra gondolva?
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
YouTyúk: bérelj tyúkot a fővárosból! – interjú az alapítóval, Balogh Ákossal
Emlékszel még, milyen volt a nagyi tyúkudvarából a tojás? Na, a YouTyúk pont olyat szállít kéthetente, ha tőlük rendelsz. Az ötlet pofon egyszerű, a vevők imádják: gyógyszer és szintetikusanyag-mentes tojások szabadtartású tyúkoktól, a fővárosiak serpenyőjébe. Az alapító-tulajdonost, Balogh Ákost kérdeztük a motivációról az indulásról és a tervekről.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Új csomagolásmentes bolt nyílt Budán – megnéztük a Ligeti Boltot a Karinthy úton
- #csomagolásmentes
- #életmód
- #Étel-ital
- #Fogyasztás
- #fogyasztás pszichológiája
- #Helyi élelmiszer
- #Hulladék
- #hulladékmentes
- #kisbolt
- #piac
- #Szupermarket
Közel egy év leforgása alatt a harmadik csomagolásmentes bolt nyílt meg Budapesten. A hulladékmegelőzés mint téma egyre népszerűbb a közösségi oldalakon, de a hétköznapi szokások átalakulásában és a lehetőség bővülésében is megnyilvánul. A Ligeti bolt Karinthy Frigyes úti megnyitóján jártunk, vásároltunk, majd gyorsan kiszámoltuk, drága-e az itteni kínálat a szupermarketekhez képest.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Milyen halat vegyél karácsonyra?
A hal-témát az elmúlt időszakban alaposan körbejártuk. Most, hogy az év legnagyobb halevő ünnepe közeledik, amikor az éves haladagunk felét faljuk fel, összegyűjtöttük Nektek, amit csak lehet. Mit kell tudnunk a pontyról, a hekkről, a tonhalról, mi az, amit egyáltalán ne együnk? Milyen jó példák léteznek haltenyésztésre és kereskedelemre itthon és a nagyvilágban, mit derítettünk ki tesztünkben az itthon kapható friss és fagyasztott halakról és halbisztrókról?
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
A franciák büntetnek, az olaszok pakolnak, hogy ne legyen élelmiszerhulladék
- #életmód
- #Étel-ital
- #Fogyasztás
- #fogyasztás pszichológiája
- #kisbolt
- #piac
- #Szupermarket
- #Zöldség-gyümölcs
Franciaországban és Olaszországban elsőként hoztak törvényt az élelmiszerhulladék megállítására. Előbbiek büntetik a pazarlást, utóbbiak ösztönzik a mentést és igyekeznek megváltozni – két döcögve működő, de mindenképpen előremutató példa Európából.