fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Tippelj, mi az a márka, amit a legtöbbször vesznek meg a világon!

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Nyilvánosságra hozta a napi fogyasztási cikkek márkáinak globális teljesítményét a Kantar Média. A leggyakrabban már 7. éve ugyanannak a márkának a termékét vesszük le vásárláskor a polcról Újdelhitől Nagykanizsáig – tavaly közel 6 milliárd alkalommal.

Napi fogyasztási cikkeknek (Fast Moving Consumer Goods, FMCG) olyan termékeket tekintünk, amelyek gyorsan fogynak az üzletek polcairól. Ilyenek a tejtermékek, hús- és mélyhűtött áruk, takarítószerek, testápolószerek vagy például a pelenka is.

A most kijött lista szerint:

• Több mint 1 milliárdszor összesen 17 világmárkát vettek le a boltok polcairól a vásárlók 2018-ban. A „milliárdosok klubjában” 14 helyi márka is bekerült Kínából és Indiából.

• 7. éve egyhuzamban a Coca-Cola termékei fogynak a legjobban világszerte: 2018-ban 5,97 milliárd alkalommal választottak a vásárlók a márka termékeit, ezzel a Coca-Cola a háztartások több mint 40%-ába jutott be. ennek fényében nem meglepő, hogy a Coca-Cola áll első helyen a bolygónkat ellepő eldobható műanyagcsomagolás-szennyezés mögött.

• A Colgate a második legtöbbször választott márka, de ez az egyetlen, amely a világ háztartásainak több mint felében – 60,5%-ában – jelen van.

A Kantar felméréséhez 21 400 márkát listázott, és 49 országban 1 milliárd háztartás fogyasztási adatait gyűjtötte össze 12 hónapon át, 2018 novemberéig.


Ha szeretnéd, hogy szuper tartalmainkat pofásabb kivitelben olvashasd kérünk, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését!

Így tudsz hozzájárulni:

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

Rendszeres havi 10.000 Ft adomány

   

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

Bármennyit adhatsz, minden apró hozzájárulás számít.

   

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete
Bank neve:    Magnet Bank
Számlaszám:    16200106-00108490-00000000
IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000
Swift: HBWEHUHB

Köszönjük!


A cikk az Innovációs és Technológiai Minisztérium (FV-I-18-19) támogatásával készült.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok