fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Tippelj, mi az a márka, amit a legtöbbször vesznek meg a világon!

Nyilvánosságra hozta a napi fogyasztási cikkek márkáinak globális teljesítményét a Kantar Média. A leggyakrabban már 7. éve ugyanannak a márkának a termékét vesszük le vásárláskor a polcról Újdelhitől Nagykanizsáig – tavaly közel 6 milliárd alkalommal.

Napi fogyasztási cikkeknek (Fast Moving Consumer Goods, FMCG) olyan termékeket tekintünk, amelyek gyorsan fogynak az üzletek polcairól. Ilyenek a tejtermékek, hús- és mélyhűtött áruk, takarítószerek, testápolószerek vagy például a pelenka is.

A most kijött lista szerint:

• Több mint 1 milliárdszor összesen 17 világmárkát vettek le a boltok polcairól a vásárlók 2018-ban. A „milliárdosok klubjában” 14 helyi márka is bekerült Kínából és Indiából.

• 7. éve egyhuzamban a Coca-Cola termékei fogynak a legjobban világszerte: 2018-ban 5,97 milliárd alkalommal választottak a vásárlók a márka termékeit, ezzel a Coca-Cola a háztartások több mint 40%-ába jutott be. ennek fényében nem meglepő, hogy a Coca-Cola áll első helyen a bolygónkat ellepő eldobható műanyagcsomagolás-szennyezés mögött.

• A Colgate a második legtöbbször választott márka, de ez az egyetlen, amely a világ háztartásainak több mint felében – 60,5%-ában – jelen van.

A Kantar felméréséhez 21 400 márkát listázott, és 49 országban 1 milliárd háztartás fogyasztási adatait gyűjtötte össze 12 hónapon át, 2018 novemberéig.


Ha szeretnéd, hogy szuper tartalmainkat pofásabb kivitelben olvashasd kérünk, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését!

Így tudsz hozzájárulni:

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

Rendszeres havi 10.000 Ft adomány

   

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

Bármennyit adhatsz, minden apró hozzájárulás számít.

   

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete
Bank neve:    Magnet Bank
Számlaszám:    16200106-00108490-00000000
IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000
Swift: HBWEHUHB

Köszönjük!


A cikk az Innovációs és Technológiai Minisztérium (FV-I-18-19) támogatásával készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás