Találat a #fenntartható életmód, #háztartás zöldítés, #Helyi élelmiszer, #hulladékcsökkentés címkére
Cikkek rendezése
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Komposztvécétől a bébiszitterig az ÖkoKörben
Izgalmas a dunakeszi ÖkoKör élete és utóélete: közös gyümölcsszüret, házi tojás, ingyen bébiszitter, komposztvécé, filmklub, készülő anyaközpont és nem utolsó sorban barátokká lett szomszédok. Győrki-Iványi Zsófia élménybeszámolója.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Közösségi kert és közösségi mezőgazdálkodás egyben
Átmeneti gyönyörűséget találtunk a közösségi kert és a közösségi mezőgazdálkodás között Berlin határában. Interjú a Bauerngarten gazdájával és képek a spirálkertekről.
KONYHA ÉS KERT
Hogyan működik a közösségi mezőgazdálkodás? Gyakorlati képzés Győrött
Magyarországon is egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy segítsék egymást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete szeptember 26-án gyakorlati képzést szervez Győrött a téma iránt érdeklődőknek.
KONYHA ÉS KERT
Hogyan működik a közösségi mezőgazdálkodás? Gyakorlati képzés Gödöllőn
Magyarországon is egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy segítsék egymást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete szeptember 19-én gyakorlati képzést szervez Gödöllőn a téma iránt érdeklődőknek.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Tanulmányúton jártunk Csehországban
Júniusban a TVE két képviselője részt vett a „Tanuljunk a Szolidaritás Központú Élelmiszer-rendszerekről” Grundtvig Tanulási Kapcsolatok program csehországi tapasztalatcsere-programján. A 3 napos tanulmányúton nemzetközi partnereinkkel a tapasztalatok megosztása mellett új célokat is meghatároztunk.
KONYHA ÉS KERT
10 lépés a fenntartható élelmiszerfogyasztás felé
- #Bio
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Ital
- #Shopping consciously
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Nem csak egészségügyi szempontból érdekes, hogy mi kerül a tányérra. A gazdasági, társadalmi hatások legalább olyan fontosak, így érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen élelmiszert vásárolunk. Az alábbi útmutató segít a fenntartható, környezettudatos és etikus élelmiszerfogyasztás kialakításában.
KONYHA ÉS KERT
Nemzetközi találkozót szervezett a TVE a szolidaritás alapú fogyasztásról
Májusban szerveztük meg a TVE legújabb nemzetközi projektjének magyar látogatását. A hat országból érkező nemzetközi csapat arról tanult nálunk, hogy miként működhetnek sikeres közösségi kezdeményezések akár vállalkozásként is.
KONYHA ÉS KERT
Tanuljuk újra nagyanyáink konyhatechnológiáját
Nem is gondolnánk, hogy a régi, tradicionális konyhatechnológia milyen gazdag eszköztárral rendelkezik az ételek feldolgozását illetően. Melyek ezek, és miért érdemes használni őket?
KONYHA ÉS KERT
Amikor a kert beköltözik az étterembe
Képzelj el egy olyan épületet, ahol nemcsak élelmiszerbolt és kávézó kap helyet, hanem egy kert is, amelynek funkciója, hogy az előbbi kettőt ellássa. Ez a The Farmery, ami egészen új értelmet adhat a helyi élelmiszer fogalmának.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Ehető zöldséget teremnek a városi balkonok?
Népszerű a városi kertészkedés: sok erkélyt és balkont színesítenek kerti növények és egyre több közösségi kert jön létre városszerte. Klimatikus és pszichológiai oldalról ez egyértelműen pozitív és hasznos folyamat. A városban termesztett zöldségek és gyümölcsök egészségünkre gyakorolt hatását vizsgáltuk.