Találat a #fenntartható életmód, #háztartás zöldítés, #Helyi élelmiszer, #hulladékcsökkentés címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Termelői piac várja a kirándulókat Nagybörzsönyben
Áprilisban megnyílt a Stelázsi termelői piac Nagybörzsönyben. Tavasztól őszig, szombatonként változatos termékekkel várják a látogatókat: többek között sajt, lekvár, aszalt gyümölcs, kerámia és bőrtermékek közül lehet választani.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Újra gyerekek lehetnek – Földhangoló Ökotábor felnőtteknek
Sokan szeretnék újraélni gyerekkorukat: fűben feküdni, tehenet fejni, patakban turkálni, lekvárt főzni, íjászkodni. Ezt az igényt ismerték fel néhányan, és megszervezték a felnőtteknek szóló, immár két éve sikeres nagybörzsönyi ökotábort.
KONYHA ÉS KERT
Nézz az étlap mögé!
Lehetséges a csak hazai termék vásárlása? Mit jelent a bio minősítés, és kik is pontosan azok az őstermelők? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Jövő-t-Evő programsorozat első szakmai fórumán.
KONYHA ÉS KERT
Színes sárgarépa, csíkos padlizsán a Szegedi Zöldségkosártól
A Szegedi Zöldségkosár kistermelők szezonális, friss zöldségeit, gyümölcseit juttatja el a tudatos vásárlókhoz minden héten. Rácz Sándor, a Zöld Waldorf Szociális Szövetkezet elnöke mesél magáról és a Zöldségkosárról.
KONYHA ÉS KERT
Részvételi minőségbiztosítás a fenntartható élelmiszerekért
Helyi gazdaság, biztonságos élelmiszer, erősödő közösség, fogyasztói bizalom, kevesebb bürokrácia, kevesebb költség – többek között ezek az előnyei a részvételi minőségbiztosításnak.
KONYHA ÉS KERT
Előadás: Tényleg bio a bio? Közösségek szerepe az ökogazdaságok minősítésében
A részvételi minőségbiztosítás a kistermelők és vásárlóik közötti bizalomra alapulva segíti vagy váltja ki a külső minőségbiztosítási rendszereket. Május 15-én nemzetközi és hazai szakértők, gazdák osztják meg velünk a tapasztalataikat. Téged is várunk, jelentkezz!
KONYHA ÉS KERT
Legyen a Te kávézód, éttermed is zöld!
Elindult a Jövő-t-Evő program azoknak a fenntarthatósági eszközöknek a bemutatására, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Ha már zöld vagy, ott a helyed! Ha még nem, akkor is!
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Közösség által támogatott mezőgazdaság Lengyelországban
A TVE munkatársai és önkéntesei Varsó környékén ismerkedtek a közösségi mezőgazdálkodással. Az útról egy lelkes kezdő gazdálkodó, Petersné Balázs Ildikó beszámolóját olvashatjátok.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
„Voltak, akik kételkedtek, hogy az Ökokör csoportvezető ingyen csinálja”
Régi-új öko barátságok, szaloncukor – és sajtkészítés, sok-sok nevetés és gasztronómiai tobzódás – csak néhány pillanatkép a pápai és a döbröntei Ökokor életéből. Az írásért és a megvalósításért köszönet Sós Mari csoportvezetőnek.
KONYHA ÉS KERT
7 tipp a fenntartható étkezéshez
Több zöldség, hüvelyes és helyi alapanyag, tervezés, adagolás – csak néhány tipp, hogyan lehet nem csak egészséges de környezetkímélőbb az étkezésed.