fbpx

| Tudatos Vásárló

Legyen a Te kávézód, éttermed is zöld!

Elindult a Jövő-t-Evő program azoknak a fenntarthatósági eszközöknek a bemutatására, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Ha már zöld vagy, ott a helyed! Ha még nem, akkor is!

A vendéglátás és rendezvények zöldítésével foglalkozó Felelős Gasztrohős és Zöldövezet Társulás a Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozaton mutatja be azokat a fenntarthatósági eszközöket, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Az ingyenes rendezvénysorozat alkalmain a résztvevők kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, illetve kapcsolatot építhetnek a szakmai szervezetekkel és a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal.

A fórum során hatóságokkal és a civil szektor képviselőivel együtt a jogszabályi környezettel összehangolva mutatják be jó gyakorlatokat, és keresik a választ többek között az alábbi nyitott kérdésekre: 

– hogyan intézze egy étterem a fenntartható beszerzését,

– mibe csomagoljon,

– milyen környezetbarát higiéniás gyakorlatok léteznek,

– egy rendezvény hogyan kezelheti ésszerűbben hulladékát. Az intézményekkel együtt a jogszabályi környezettel összehangolva mutatunk be jó gyakorlatokat, és keresünk választ nyitott kérdésekre.

 “Néhány évvel ezelőtt talán még megkérdőjelezhető volt, hogy a vendéglátóhelyeknek és rendezvényszervezőknek foglalkozniuk kell-e a fenntarthatósággal. A vendégek és fesztiválozók azonban egyre tudatosabbak, és pénzükkel egyre többször a környezetvédelemre szavaznak – ráadásul a környezeti felelősségvállalást nem csak a nagy, multinacionális vállalatoktól várják el, hanem a kedvenc kávézójuktól vagy rendezvényük szervezőitől is.” – mondta Varga Judit, a Fenntartható Étterem minősítést végző Felelős Gasztrohős kezdeményezés egyik alapítója.

“Az erősödő zöld igényeknek szerencsére hazánkban is egyre több étterem, kávézó és rendezvényhelyszín igyekszik megfelelni. A Jövő-t-Evő sorozattal azoknak szeretnénk segíteni, akik eddig esetleg úgy gondolták, a fenntarthatóság túl nagy falat.” – tette hozzá Csobay Kriszta, a Zöldövezet Társulás képviselője.

 A programsorozat szakmai partnere a NÉBIH.  

A programra regisztrálni itt lehet. 

 

Program

1. Kínálat & Beszerzés
Időpont: 2015. április 29, 10-12-ig 
Helyszín: Kőleves Étterem
Moderátor: Doró Viktória

 

2. Kitelepülés
Időpont: 2015. május 13, 10-12-ig 
Moderátor: Doró Viktória

 

3. Környezetbarát csomagolás és szállítás
Időpont: 2015. június 10, 10-12-ig 
Moderátor: Hankó Gergely

 

4.Higiénia
Időpont: 2015 szeptember közepe
Moderátor: Hankó Gergely

 

5. Energia- és vízhatékonyság
Időpont: 2015 október közepe
Moderátor: Doró Viktória

 

6.Hulladékcsökkentés és -kezelés
Időpont: 2015 november közepe
Moderátor: Hankó Gergely

 

7. Társadalmi kapcsolatok, szemléletformálás
Időpont: 2015 december közepe
Moderátor: Doró Viktória   

 

Forrás: Felelős Gasztrohős

Fotó: saalbau.com

 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás