| Tudatos Vásárló
Legyen a Te kávézód, éttermed is zöld!
Elindult a Jövő-t-Evő program azoknak a fenntarthatósági eszközöknek a bemutatására, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Ha már zöld vagy, ott a helyed! Ha még nem, akkor is!
A vendéglátás és rendezvények zöldítésével foglalkozó Felelős Gasztrohős és Zöldövezet Társulás a Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozaton mutatja be azokat a fenntarthatósági eszközöket, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Az ingyenes rendezvénysorozat alkalmain a résztvevők kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, illetve kapcsolatot építhetnek a szakmai szervezetekkel és a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal.
A fórum során hatóságokkal és a civil szektor képviselőivel együtt a jogszabályi környezettel összehangolva mutatják be jó gyakorlatokat, és keresik a választ többek között az alábbi nyitott kérdésekre:
– hogyan intézze egy étterem a fenntartható beszerzését,
– mibe csomagoljon,
– milyen környezetbarát higiéniás gyakorlatok léteznek,
– egy rendezvény hogyan kezelheti ésszerűbben hulladékát. Az intézményekkel együtt a jogszabályi környezettel összehangolva mutatunk be jó gyakorlatokat, és keresünk választ nyitott kérdésekre.
“Néhány évvel ezelőtt talán még megkérdőjelezhető volt, hogy a vendéglátóhelyeknek és rendezvényszervezőknek foglalkozniuk kell-e a fenntarthatósággal. A vendégek és fesztiválozók azonban egyre tudatosabbak, és pénzükkel egyre többször a környezetvédelemre szavaznak – ráadásul a környezeti felelősségvállalást nem csak a nagy, multinacionális vállalatoktól várják el, hanem a kedvenc kávézójuktól vagy rendezvényük szervezőitől is.” – mondta Varga Judit, a Fenntartható Étterem minősítést végző Felelős Gasztrohős kezdeményezés egyik alapítója.
“Az erősödő zöld igényeknek szerencsére hazánkban is egyre több étterem, kávézó és rendezvényhelyszín igyekszik megfelelni. A Jövő-t-Evő sorozattal azoknak szeretnénk segíteni, akik eddig esetleg úgy gondolták, a fenntarthatóság túl nagy falat.” – tette hozzá Csobay Kriszta, a Zöldövezet Társulás képviselője.
A programsorozat szakmai partnere a NÉBIH.
A programra regisztrálni itt lehet.
Program
1. Kínálat & Beszerzés
Időpont: 2015. április 29, 10-12-ig
Helyszín: Kőleves Étterem
Moderátor: Doró Viktória
2. Kitelepülés
Időpont: 2015. május 13, 10-12-ig
Moderátor: Doró Viktória
3. Környezetbarát csomagolás és szállítás
Időpont: 2015. június 10, 10-12-ig
Moderátor: Hankó Gergely
4.Higiénia
Időpont: 2015 szeptember közepe
Moderátor: Hankó Gergely
5. Energia- és vízhatékonyság
Időpont: 2015 október közepe
Moderátor: Doró Viktória
6.Hulladékcsökkentés és -kezelés
Időpont: 2015 november közepe
Moderátor: Hankó Gergely
7. Társadalmi kapcsolatok, szemléletformálás
Időpont: 2015 december közepe
Moderátor: Doró Viktória
Forrás: Felelős Gasztrohős
Fotó: saalbau.com
Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással. Köszönjük!