Találat a #fenntartható életmód, #háztartás zöldítés, #Helyi élelmiszer, #hulladékcsökkentés címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Borsóhajtást reggelire
Tavasszal, még a zöldségszezon beindulása előtt, nehéz helyzetben van, aki hazai termesztésű zöldféléből szeretné C-vitamin szükségletét fedezni. A csíráztatás közkedvelt megoldás erre a problémára, azonban létezik egy, talán még ízletesebb vitaminforrás, amely külföldön – főleg Ázsiában – különösen népszerű: a borsóhajtás.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyre népszerűbbek a nemzeti parkok és védjegyes termékeik
Egyre népszerűbbek a hazai nemzeti parkok és a Nemzeti Parki Termék Védjegy. Utóbbit címet egy év alatt már 102 gazdálkodó és szolgáltató, összesen 235 terméke kapta meg.
KONYHA ÉS KERT
Táplálkozzunk egészségesen: így főzzünk okosan
Hogyan tároljuk az élelmiszereket? Milyen főzési technikát használjunk, ha minél több vitamint és ásványi anyagot szeretnénk megtartani? Mennyi ideig tarthatjuk a fagyasztóban az ételeket? Elmondjuk.
KONYHA ÉS KERT
Hogyan működik a közösségi mezőgazdálkodás? Gyakorlati képzés Székesfehérváron
Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy segítsék egymást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete március 8-án gyakorlati képzést szervez Székesfehérváron a téma iránt érdeklődőknek.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hogyan együnk jól?
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Zöldség-gyümölcs
Amikor elgondolkozunk az élelmiszerek árán, sokszor kihagyunk egy nagyon sokatmondó szempontot: azt az arányt, ami kifejezi, hogy mennyit költünk teljes jövedelmünkből a megevett ételre. Mikor eszünk jól?
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Táplálkozzunk egészségesen: mit és hányszor ehetünk?
- #Baba, gyerek
- #Bio
- #E-számok
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Ital
- #Zöldség-gyümölcs
Hogyan lehet viszonylag olcsón, egyszerűen, környezettudatosan étkezni, és hogyan kerülhetjük ki a szupermarketek, termékcsomagolások reklámcsapdáit? Az egészséges táplálkozással foglalkozó sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Első kérdésünk: mit és hányszor ehetünk?
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Sörben a közösség
A jó sör összehozza az embereket. Erre a jelenségre számos sörreklám is ráugrott, de most nem a reklámokról lesz szó, hanem néhány már-már mesébe illő közösségi kezdeményezésről, amely a sörhöz kötődik.
KONYHA ÉS KERT
1% esély a közösségi mezőgazdálkodásnak
Tíz workshop a közösségi mezőgazdálkodásról, 400 résztvevő és 2 új CSA csoport – néhány szám csak 2013-ból. Ha fontosnak tartod, hogy folytassuk a közösségi mezőgazdaság népszerűsítését és induló CSA csoportok támogatását, ajánld nekünk az adód 1%-át.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Mézeskalács recycling, avagy variációk maradékokra
Az ünnepek környékén különösen hajlamosak vagyunk túlvásárolni magunkat kaja ügyben (is), majd annyifélét és olyan mennyiségben sütünk-főzünk, hogy hónapokra elég lenne. Miből főzzünk, és hogyan mentsük meg a maradékokat? Alapanyag és konyhai recycling ötletek következnek.
KONYHA ÉS KERT
Javuló tendencia a magyar termékek terén
A magyar termék jelölést használó élelmiszerek országos ellenőrzése egyéves türelmi időt követően, szeptember óta folyik, a vizsgált élelmiszerek hatvan százaléka megfelelt az előírásoknak – számolt be a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkársága.