fbpx

Hogyan együnk jól?

Cikksorozatunk az egészséges táplálkozásért
A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) és a svájci Fédération Romande des Consommateurs (FRC) 2013. augusztusában közös programot indított az egészségtelen táplálkozási szokások megváltoztatása érdekében. A projekt két fő részből áll: egészséges táplálkozás népszerűsítése és kapacitás-fejlesztés az FRC-től a TVE részére.

Projektünk eredményeképp a jómódú és a szerényebb bevételű fogyasztók is jól informált és felelős döntéseket hoznak az élelmiszerek kiválasztásakor, hozzájárulunk egészségesebb életmódjukhoz, a magasabb várható élettartamhoz és jobb életminőséghez, az egészségügyi kiadások csökkentéséhez.

Ezen az oldalon gyűjtöttük össze azokat a cikkeinket, amelyekkel olvasóink egészségesebb táplálkozási szokásainak kialakítását szeretnénk segíteni. Hogyan lehet viszonylag olcsón, egyszerűen, környezettudatosan étkezni, és hogyan kerülhetjük ki a szupermarketek, termékcsomagolások reklámcsapdáit? Az egészséges táplálkozással foglalkozó sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat:

Mit és hányszor ehetünk?

Hogyan vásároljunk?

Hogyan válasszunk élemiszereket?

Hogyan kerüljük el a marketingcsapdákat?

Főzzünk okosan!

Amit a cukorról és sóról tudni kell

Húsok, tejtermékek, hüvelyesek

Olvassuk el a termékeken feltüntetett tápanyagértéket!

Az egészséges táplálkozás alapelvei

A cikkek a svájci Fédération Romande des Consommateurs (www.frc.ch) “Bien manger á petit prix” c. kiadványából készültek, figyelembe véve a hazai étkezési szokásokat.

Egyéb cikkek, tippek, ötletek, érdekességek az egészséges táplálkozásról:

A listát folyamatosan bővítjük, de egyéb érdkességeket is találsz az egészséges táplálkozási szokásokat népszerűsítő kampányunk oldalán!

 

A projekt a Svájci–Magyar Együttműködési Program (www.svajcihozzajarulas.hu) támogatásával valósul meg.

 

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás