Találat a #Étel-ital, #Vegyi anyagok, #Veszélyes termékek címkére
Cikkek rendezése
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Hagyma
A kétéves fejlődésű növény egész évben folyamatosan kapható. Tavasszal a friss hajtásokat újhagyma néven fogyasztjuk. Nyár elejére-közepére ebből lesz a „főzőhagyma”, majd szeptemberre a tárolható vöröshagyma.
ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT
Etyeki must, helyi homoktövis, kortárs szerzők, de jön a magyar komló is – mennyire hazaiak a magyar kézműves sörök?
Közös programra hívják a hazai kisüzemi sörfőzdék a sörök iránt érdeklődőket: október 10-én Nyitott Főzdék Napja néven országszerte 25 magyar sörfőzde nyitja meg a kapuit. Megkerestünk közülük hármat, mert kíváncsiak voltunk, mennyire hazai a hazai sör.
ÖKOKÖRÖK, ZÖLD OTTHON
Eleged van a vegyszerekből? Indíts Te is Tiszta Otthon ÖkoKört!
Szeretnéd, ha a lakásod tiszta lenne anélkül, hogy kétes hatású tisztítószerekkel mérgeznéd magad és a családodat? Szívesen tanulsz, szervezkedsz, mozgolódsz közösségben? Akkor Neked is a Tiszta otthon ÖkoKörben a helyed! Jelentkezz a TVE január végi kétnapos ÖkoKör csoportvezető képzésére, és indítsd el a saját csoportodat!
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Sárgadinnye
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #idénynövény
- #kert
- #kisbolt
- #piac
- #szezonális
- #Szupermarket
- #Zöldség-gyümölcs
Jellegzetes illatáról akár csukott szemmel is felismerhető. Június végétől szeptember elejéig kapható, de próbálkozhatunk saját termesztéssel is.
BABA-MAMA, KONYHA-KERT
Melyik kulacsot vegyem a gyereknek, amelyik biztosan nem káros?
Sokan szeretnénk csökkenteni a műanyag-lábnyomunkat, és saját kulacsból isszuk az otthonról hozott limonádét, azzal járunk sportolni, kirándulni. Kulaccsal küdjük a gyereket iskolába. És közben bízunk benne, hogy ez a remek zero waste megoldás egészséges is: hogy közben nem oldódik káros anyag az italunkba. Vegyianyag-szerzőnk, Simon Gergely utánajárt, melyik kulacstípus a legegészségesebb választás.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Kukorica
A csemegekukorica fagyasztva egész évben rendelkezésünkre áll. Használjuk salátába, kásák és levesek ízesítésére. De tegyük a szívünkre a kezünket: a vízben főtt csöves kukorica a forró nyarak alapvető tartozéka és bizonyítéka is egyben.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, FÖLD
Van már pálmaolajmentes termékjel az Aldiban, csak nehéz volt megtalálni
Az ALDI új jelölőrendszerrel segíti, hogy könnyebb legyen megtalálni boltjaikban a környezeti szempontból kímélőbb vegetáriánus, vegán, bio és pálmaolajmentes termékeket. Minket a PO-mentes téma kiemelten érdekel, ezért elmentünk és megnéztük, mennyire könnyű új jelöléssel ellátott árut találni.
ETIKUS KERESKEDELEM
A TVE Kedvezménykártyával a járvány alatt sem kell lemondani a tudatos vásárlásról
- #Bio
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús
- #kisbolt
- #piac
- #Szupermarket
- #Testápolás
- #tisztálkodás
- #vegetáriánus
- #Vegyi anyagok
- #Zöldség-gyümölcs
A koronavírus elleni védekezés meghatározza a mindennapjainkat, a korlátozások miatt a boltok egy része is bezárt. Mindez mégsem jelenti azt, hogy ne törekedhetnénk a tudatos, fenntartható, helyi vagy bio fogyasztásra. Megkerestük néhány kedvenc beszerzési helyünket, és megkérdeztük, hogyan működnek a mostani helyzetben. Tagjainknak a Tudatos Vásárló Kedvezménykártyára ezek a helyek árengedményt adnak.
SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
Stresszoldás illóolajokkal
A tartós félelem, az aggódás, a stressz az egészségi állapotunkat is veszélyezteti, gyöngíti a szervezet ellenálló képességét és fogékonyabbá tesz a betegségek iránt. Ha természetes megoldást keresünk, a különféle lazító technikák mellett az illóolajok is sokat segíthetnek a stresszoldásban.
KONYHA-KERT
Hiába a kampány, egyre népszerűbb a kapirgálós tojás, és nem ok nélkül
- #Állatvédelem
- #betegség
- #Bio
- #Egészség
- #Étel-ital
- #GMO
- #gyógyulás
- #Helyi élelmiszer
- #kisbolt
- #piac
- #Szupermarket
Számos helyen jelent meg a Tojásszövetség üzenete arról, hogy mi, magunkat tudatosnak vélő fogyasztók tévedésben élünk a tyúkokkal és a tojással kapcsolatban: a szabadtartásban élő tyúkok nem egészségesebbek és nem boldogabbak, tojásuk nem finomabb, mint ketrecben nevelt társaiké, a szabadtartásos gazdálkodás pedig nem környezetbarátabb. Először elrohantunk a szövetség által rendezett kerekasztal beszélgetésre, de kiderült, hogy a meghirdetett asztal inkább féloldalas, mint kerek. Ezért mentünk tovább, és kikérdeztük Zámbó Sándor bio-ellenőrt és Lengyel Zoltán biogazdát, hol az igazság tojás ügyben. Ők elmondták, mitől lehet sötétebb a tojássárgája, miért nem kell csonkolni a tyúkok csőrét, és miért nem baj, hogy egy kapirgálós tyúk többet eszik.