fbpx
Tiszta Otthon ÖkoKör csoportvezető toborzás

| Tudatos Vásárló

Eleged van a vegyszerekből? Indíts Te is Tiszta Otthon ÖkoKört!

Kétes hatású tisztítószerek helyett környezetkímélő megoldások, mégis csillogóan tiszta otthon? IGEN, ez lehetséges! Ha érdekel a téma, és szeretnél változásokat elérni nem csak otthon, de a környezetedben is, az ÖkoKör csoportvezetést neked találták ki. Jelentkezz a TVE szeptemberi kétnapos ÖkoKör csoportvezető képzésére, és indítsd el a saját csoportodat!

A barátnőd azt hiszi, annál jobb a mosógatószer, minél jobban habzik? Anyósod szent meggyőződése, hogy Domestos nélkül a bacilusok felfalják az unokákat? A gyerekeid csukott szemmel, szimplán a ruhájukból áradó öblítőillat alapján azonosítják be a kispajtásaikat?

Hidd el, nem vagy egyedül. Ha mindez ugyanúgy zavar Téged is, mint minket, és érzed magadban a tettvágyat, hogy változtass a környezetedben élők hozzáállásán, állj a sarkadra és indíts el velünk egy ÖkoKör csoportot!

A tavaszi félévben váratlanul ért minket a vírus, ám a nagyszerű csoportvezetőink kreativitásának és rugalmasságának hála, az ÖkoKörök nagyrésze sikeresen lezárult. Mintegy harmaduk ONline, a beszámolók szerint meglepően sikeresen. Nem kizárt, hogy ősszel is hasonló helyzet áll elő, így a képzés alatt szó lesz az online módszerekről, ezek előnyeiről  (például a toborzás során) és lehetőségeiről is.

A TVE a Green&Safe LIFE-styles projektjében a népszerű, egész háztartásra kiterjedő ÖkoKör és ÖkoKör Kamra folytatásaként 2019 őszén indította el a vegyszermentes háztartás téma köré szerveződő Tiszta otthon ÖkoKör programot. (Részletes és aktuális információkat a tudatosvasarlo.hu Ökokörökről szóló gyűjtőoldalán találsz.)

Tiszta otthon ÖkoKör résztvevői kiscsoportban, személyes élményeken keresztül tapasztalják és tanulják meg, hogyan lehet egészségesebben és környezetkímélőbben tisztán tartani az otthonunkat, és elkerülni sok felesleges pénzkiadást és szemétkupacot.

Egy ÖkoKör vezetőjeként a mi támogatásunkkal tudsz segíteni másoknak, hogy elinduljanak a zöldülés útján. Az 5-8 fős csoportod 5 héten keresztül találkozik majd, ahol egy munkafüzet és egymás segítségével hétről-hétre különböző környezet- és egészségtudatos fortélyokat próbáltok ki, és rutint szereztnek a környezetkímélő takarításban. A Tiszta Otthon ÖkoKör nem kész megoldásokat kínál, inkább saját lehetőségeiteknek megfelelően mutatja meg az egyéni megoldásokat.

Téged is várunk a Tiszta Otthon ÖkoKör csoportvezető képzésre, ha…

 •      szeretnéd kevésbé terhelni a saját és családod egészségét a tisztítószerekkel;
 •      szeretnéd ugyanabból, vagy kevesebb pénzből egészségesebben, környezetkímélőbben tisztán tartani az otthonod;
 •      azt gondolod, hogy a takarítás, mosás, mosogatás nem arról szól, amit a reklámok sugallnak;
 •      szívesen tanulsz másoktól hasznos praktikákat;
 •      szívesen megosztod másokkal a saját tapasztalataidat egy jó hangulatú csoportban.

Milyen változásra számíthatsz?

Amikor korábbi ÖkoKörök eredményességét vizsgáltuk, azt találtuk, hogy

a találkozók után fél évvel a résztvevők háztartásában az összes tisztítószer használata közel 20%-kal csökkent.

Nem más történt, minthogy az ÖköKörök résztvevői elhasználták a háztartásukban megtalálható hagyományos tisztítószermennyiséget, és újakat már nem vásároltak. Ez határozott és örömteli előrelépés nem csak a vegyszerek használatában, de a hulladékcsökkentés szempontjából is.

Mikor? Hol? Hogyan?

Időpont: 2020. szeptember 18-19. (péntek kb. 12:00 -19:00, szombat kb. 9:00-20:00 között)

Helyszín: Budapest. Pontos információt a regisztrációs díj befizetése után küldünk

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 13. vasárnap éjfél

A képzés hatékonysága érdekében kérjük, csak akkor jelentkezz, ha mindkét nap részt tudsz venni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a képzésen nincs lehetőség gyerekkel részt venni. Kérjük, próbáld megoldani máshogy a gyerekfelügyeletet. Köszönjük a megértést!

A helyszínen mindent megteszünk a járványveszély minimalizálása érdekében. Erről részletes útmutatót a cikk alján találsz!


Jelentkezés itt >>

(A jelentkezési felületen tapasztalható retro-hangulat ne ijesszen el, jó helyen jársz!)

A csoportvezető képzésen legfeljebb 30 fő vehet részt. A jelentkezések elfogadása a regisztrációs díj befizetési sorrendjében történik, és a regisztrációs díj befizetésével válik véglegessé, melyet a csoportod indulása után visszafizetünk.

Regisztrációs díj: 5.000 Ft

A regisztrációs díjat az alábbi “donate” gombbal tudod befizetni. A megjegyzésbe kérjük írd be, hogy “ÖkoKör képzés”.


Amit a TVE nyújt:

 • Munkafüzet a csoportmunka támogatásához (digitálisan vagy nyomtatva).
 • Nemzetközileg és Magyarországon is kipróbált képzési módszertanra épül, amely segítséget nyújt abban, hogyan hozd ki a jó ötleteket a csoporttagjaidból anélkül, hogy te lennél a megmondó ember.
 • Környezetkímélő tisztítással, takarítással kapcsolatos információk, termékcímkék, jelölések, hasznos fogyasztóvédelmi információk.
 • Induló zöld csomag a csoportodnak (pl. szódabikarbóna, citromsav, mosószóda, marhaepe szappan)
 • Segédanyagok, mentorálás a csoportvezetés során.
 • Ha a helyzet úgy alakulna, online módszerek és eszközök biztosítása virtuális csoportokhoz.

 Tőled mindössze 3 dolgot kérünk:

 • A képzést követően a saját közösségedben vagy a TVE-nél jelentkezőkkel indítsd el az első ÖkoKörödet 2020 október közepéig.
 • Légy elkötelezett a környezettudatos életmód és a csoportban való tanulás iránt.
 • Hozd magaddal a lelkesedésed!

Helyszíni tudnivalók a járványhelyzetre való tekintettel:

Ha bármilyen, akár kicsit is gyanús tüneted van (hőemelkedés-láz, köhögés, náthaszerű dolgok), vagy a képzést megelőzően ilyen emberrel tartósan egy légtérben voltál, értesíts minket és maradj otthon!

Az alapszabály: A képzés ideje alatt végig kötelező az arcmaszk használata!

Mi már kipróbáltuk, és ki lehet bírni egy napig maszkban. A Tudatos Vásárlók Egyesülete minden résztvevőnek a helyszínen biztosít textil arcmaszkot, de hozhatod a sajátodat is. Hogy ez a kommunikációban ne okozzon gondot, hangosítást fogunk használni, ami egy kicsit szokatlan a tréningek világától, de majd megszokjuk.

 1. A képzést két megfelelően nagy teremben valósítjuk meg, ahol a kötelező 1,5 méter távolság tartása megvalósítható. A termeket ennek megfelelően fogjuk berendezni, és kérjük, hogy amikor csak lehetséges, tartsd a távolságot.
 2. A két terem közti közösségi térben falra szerelt fertőtlenítő automata, a mosdókban szappan és papír kéztörlő biztosítja a kézfertőtlenítést.
 3. A termek közvetlen kapcsolatban vannak a helyszín belső udvarával, a szünetekben gondoskodunk a termek alapos szellőztetéséről.
 4. A képzések alatt szendvicsebédet biztosítunk a résztvevők számára, igyekszünk minden ételt és italt előre kiporciózva megrendelni, törekszünk rá, hogy ne kelljen étellel érintkező dolgokat vagy ételt egymás után tapogatni.
 5. Természetesen minden lesz a helyszínen, megfelelő higiénikus formában, de a személyes védelmed érdekében kérjük, hogy hozzál magaddal saját kulacsot, tányért, poharat és evőeszközt. Ha otthon felejtenéd, a TVE készletéből viszünk pár tartalékot, amit a helyszínen meg tudsz vásárolni.

Nagyon szeretnénk mindenkire vigyázni, ezért kérjük a közreműködésedet a fentiek betartásában!

Az arcmaszk használatától nem tudunk eltekinteni a képzés alatt! Ha ez gondot okoz, akkor most inkább ne gyere, de szívesen látunk a legközelebbi csoportvezető képzésen

– remélhetőleg már normális körülmények között.

 

Ha ismersz valakit, aki szívesen bekapcsolódna, oszd meg vele!

 

Tarts velünk és tapasztald meg, hogy

a háztartászöldítést csakis örömmel érdemes csinálni!

Szeretettel várunk!

Ekler Éva és az ÖkoKörösök

További kérdés esetén írj az okokor@tve.hu címre!

 

Mi az az ÖkoKör?


 A Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja,

 az Agrárminisztérium társfinanszírozza.

 Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles

509
Segítettünk, hogy képben legyél a termékekben lévő vegyi anyagok hatásával kapcsolatban?
toxfree szavazás játékok

Köszönjük az idődet, válaszoddal sokat segítettél!


348
Segítettünk, hogy kevesebb káros vegyi anyag legyen az életedben?
toxfree szavazás 2

Köszönjük az idődet, válaszoddal sokat segítettél!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás