Találat a #Étel-ital, #GoEAThical, #, #OurFoodOurFuture, #sör címkére
Cikkek rendezése
DIVAT, FOGYASZTÓ, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Tévedés: nem elég 1 hónap, hogy egy új szokás rögzüljön
- #egészséges életmód
- #fenntartható életmód
- #GoEAThical
- #Green and Safe LIFE-styles
- #Zöld Otthon nappali
Az év eleje a fogadalmak, elhatározás, életmódváltás ideje. Sportolni fogok, tisztább lesz a lakás, kevesebb húst fogunk enni, leszokom a cigiről, rászokunk a túrázásra. Az ebben segítő kihívások és applikációk java része arra a feltevésre épít, hogy a tartós változtatáshoz, egy szokás rögzüléséhez nagyjából 1 hónap kell. Hát nem egészen így van, de a jó […]
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ha emberibb világot akarsz: fairtrade narancs
Magasabb életszínvonal, stabilabb piaci helyzet, biztos értékesítési csatornák. Többek között ezek a hozadékai, ha a brazíliai narancstermesztők csatlakoznak a minősített fair trade rendszerhez.
BOLYGÓ, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
PET-palack, sörösdoboz – kötelezően visszaváltják majd az italcsomagolásokat
December 15-én megszavazta a magyar Országgyűlés azt a törvénycsomagot, amely alapján kötelezően visszaváltandóak lesznek az italcsomagolások. Az elfogadott hulladékszabályozás alapján most a kormányon a sor, hogy meghatározza a betétdíjas rendszer működtetéséhez kapcsolódó konkrét előírásokat. A magyar lakosság 86%-a a visszaváltás mellett az italcsomagolások újratöltését is támogatja – emlékeztet a Greenpeace.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Ha emberibb világot akarsz: fairtrade kávé
A Földön naponta megközelítőleg 1,6 milliárd elfogyasztott csésze kávét fogyasztunk, ami több mint 125 millió ember megélhetését biztosítja. A Fairtrade International etikus, fenntarthatósági törekvéseinek középpontjában az a 25 millió kistermelő áll, akik a kávé 70-80%-át állítják elő a világon. Hogy a gazdák még több fairtrade kávét tudjanak termeszteni és eladni, ahhoz ránk, felelős fogyasztókra is […]
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Ha emberibb világot akarsz: fairtrade csokoládé és kakaó
A finom csokoládé idilli képe mögött egy humán szempontból sötét, gyászos díszlet is megtalálható. A kakaóbab munkaigényes, fáradtságos termelése sok helyen méltatlan körülmények között, mind a természetet, mind a termelésben résztvevőket kizsákmányoló módon zajlik.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Csipkebogyó
A rózsafélék családjába tartozó csipkerózsával erdei tisztásokon, elhagyott kertekben találkozhatunk. Nyáron rózsaszín virágaiban gyönyörködhetünk. Télire beérő égőpiros gyümölcseit frissen és lekvárként fogyasztjuk.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Hagyma
A kétéves fejlődésű növény egész évben folyamatosan kapható. Tavasszal a friss hajtásokat újhagyma néven fogyasztjuk. Nyár elejére-közepére ebből lesz a „főzőhagyma”, majd szeptemberre a tárolható vöröshagyma.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Veszélyes gyerekételek – két rákkeltő anyagról szavazott az uniós Parlament
Az Európai Parlament két, élelmiszerekben található veszélyes anyagról szavazott. A titán-dioxidot fehér színezőanyagként használják szinte mindenben, így az élelmiszerekben is. Az akrilamid a magas hőmérsékleten, alacsony nedvességtartalom mellett készült magas szénhidráttartalmú élelmiszerekben, például kekszekben, csipszekben van jelen. Mindkettőnek ismertek egészségkárosító kockázatai.
KONYHA ÉS KERT
Végre egy jó hír: kevesebb élelmiszert dobunk ki
4%-kal csökkent a magyar háztartásokban keletkező élelmiszerhulladék mennyisége az elmúlt 3 évben, de fejenként még így is évi 65 kg/fő az átlagos pazarlás – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felméréséből. Európában két spanyolországnyi területen termesztünk olyan élelmiszert, ami a szemétbe kerül.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Etyeki must, helyi homoktövis, kortárs szerzők, de jön a magyar komló is – mennyire hazaiak a magyar kézműves sörök?
Közös programra hívják a hazai kisüzemi sörfőzdék a sörök iránt érdeklődőket: október 10-én Nyitott Főzdék Napja néven országszerte 25 magyar sörfőzde nyitja meg a kapuit. Megkerestünk közülük hármat, mert kíváncsiak voltunk, mennyire hazai a hazai sör.