Találat a #Bio, #Fogyasztóvédelem, #Termékcímkézés, #Testápolás, tisztálkodás, #Vegyi anyagok címkére
Cikkek rendezése
FOGYASZTÓ
Nem minden bolt tartja be az új garanciaszabályokat – sávos jótállás a gyakorlatban
2021-től új sávos jótállási szabályok érvényesek: minél drágább egy termék, annál hosszabb kötelező jótállási idő vonatkozik rá. Mennyire értik a vásárlók, mennyire tartják be a boltok?
FOGYASZTÓ
Értjük az új jótállási szabályokat? – a tudatos vásárlók megmondták
2021-től új sávos jótállási szabályok élnek. Arről szavaztattunk Titeket, tudjátok-e, mi az a sávos jótállás. Az eredmény nem túl biztató.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Csótány, moly, lisztmoly, hangya – így nyerj a rovarok ellen vegyszermentesen
Nem szeretnél vegyszert használni az otthonodban, de támadnak a hangyák, molyok és csótányok? Íme, pár ötlet, hogyan szabadulhatsz meg tőlük a környezet és saját magad veszélyeztetése nélkül.
ÖKOKÖRÖK, Zöld Otthon mindenkinek
Eleged van a vegyszerekből? Indíts Te is Tiszta Otthon ÖkoKört!
Szeretnéd, ha a lakásod tiszta lenne anélkül, hogy kétes hatású tisztítószerekkel mérgeznéd magad és a családodat? Szívesen tanulsz, szervezkedsz, mozgolódsz közösségben? Akkor Neked is a Tiszta otthon ÖkoKörben a helyed! Jelentkezz a TVE január végi kétnapos ÖkoKör csoportvezető képzésére, és indítsd el a saját csoportodat!
Baba-mama, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Melyik kulacsot vegyem a gyereknek, amelyik biztosan nem káros?
Sokan szeretnénk csökkenteni a műanyag-lábnyomunkat, és saját kulacsból isszuk az otthonról hozott limonádét, azzal járunk sportolni, kirándulni. Kulaccsal küdjük a gyereket iskolába. És közben bízunk benne, hogy ez a remek zero waste megoldás egészséges is: hogy közben nem oldódik káros anyag az italunkba. Vegyianyag-szerzőnk, Simon Gergely utánajárt, melyik kulacstípus a legegészségesebb választás.
Etikus kereskedelem, FOGYASZTÓ
A TVE Kedvezménykártyával a járvány alatt sem kell lemondani a tudatos vásárlásról
- #Bio
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús
- #kisbolt
- #piac
- #Szupermarket
- #Testápolás
- #tisztálkodás
- #vegetáriánus
- #Vegyi anyagok
- #Zöldség-gyümölcs
A koronavírus elleni védekezés meghatározza a mindennapjainkat, a korlátozások miatt a boltok egy része is bezárt. Mindez mégsem jelenti azt, hogy ne törekedhetnénk a tudatos, fenntartható, helyi vagy bio fogyasztásra. Megkerestük néhány kedvenc beszerzési helyünket, és megkérdeztük, hogyan működnek a mostani helyzetben. Tagjainknak a Tudatos Vásárló Kedvezménykártyára ezek a helyek árengedményt adnak.
FOGYASZTÓ
A tudatos internetes vásárló 10+1 pontja
Az üzleti kapcsolat is – akkor működik jól, ha a résztvevők világosan és hátsó gondolatok nélkül fogalmaznak, és tisztességesen járnak el. Az éremnek két oldala van: a tisztességes üzleti kapcsolat létrehozásában a vásárlóknak is van szerepe! A Fogyasztó Barát cikkéből kiderül, hogy mitől lesz tudatos és etikus egy vásárló.
Szépség-egészség, Zöld Otthon mindenkinek
Stresszoldás illóolajokkal
A tartós félelem, az aggódás, a stressz az egészségi állapotunkat is veszélyezteti, gyöngíti a szervezet ellenálló képességét és fogékonyabbá tesz a betegségek iránt. Ha természetes megoldást keresünk, a különféle lazító technikák mellett az illóolajok is sokat segíthetnek a stresszoldásban.
FOGYASZTÓ
7 dolog, amiről felismerhető egy megbízható élelmiszer webshop
Szeretnénk, hogy minél többen vásároljatok megbízható, azaz fenntartható, etikus, bio, helyi forrásból származó élelmiszert. De hogyan ismerhetjük fel, hogy tényleg jó helyen járunk? Összeszedtük, honnan ismerhetjük föl vásárlóként, hogy az élelmiszer-webáruház, ahol vásárolni akarunk, megbízható-e.
KONYHA ÉS KERT
Hiába a kampány, egyre népszerűbb a kapirgálós tojás, és nem ok nélkül
- #Állatvédelem
- #betegség
- #Bio
- #Egészség
- #Étel-ital
- #GMO
- #gyógyulás
- #Helyi élelmiszer
- #kisbolt
- #piac
- #Szupermarket
Számos helyen jelent meg a Tojásszövetség üzenete arról, hogy mi, magunkat tudatosnak vélő fogyasztók tévedésben élünk a tyúkokkal és a tojással kapcsolatban: a szabadtartásban élő tyúkok nem egészségesebbek és nem boldogabbak, tojásuk nem finomabb, mint ketrecben nevelt társaiké, a szabadtartásos gazdálkodás pedig nem környezetbarátabb. Először elrohantunk a szövetség által rendezett kerekasztal beszélgetésre, de kiderült, hogy a meghirdetett asztal inkább féloldalas, mint kerek. Ezért mentünk tovább, és kikérdeztük Zámbó Sándor bio-ellenőrt és Lengyel Zoltán biogazdát, hol az igazság tojás ügyben. Ők elmondták, mitől lehet sötétebb a tojássárgája, miért nem kell csonkolni a tyúkok csőrét, és miért nem baj, hogy egy kapirgálós tyúk többet eszik.